Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνύματα 112 για πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και ΒΙΠΕ Πατρών

«Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», το μήνυμα στους κατοίκους των γύρω περιοχών. Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μηνύματα 112 για πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και ΒΙΠΕ Πατρών

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη και καίει ξερά χόρτα και απορρίμματα. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη πριν λίγο στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών από την πυρκαγιά. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε απορρίμματα στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Αντίστοιχα, πυρκαγιά ξέσπασε σε προαύλιο χώρο εργοστασίου στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό και για τον λόγο αυτό στάλθηκε αντίστοιχο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους, προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v