Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρκαγιές σε Ηράκλειο, Κιλκίς και Σουφλί

Καλύτερη εικόνα. Επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις σε Άνω Ακριά Γόρτυνος, καθώς και σε Καλλιρρόη Κιλκίς και Κυριακή Εβρου.

Πυρκαγιές σε Ηράκλειο, Κιλκίς και Σουφλί

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στο χωριό Άνω Άκρια του δήμου Γόρτυνας, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις. Δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί της περιοχής στους οποίους ήχησε το 112.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Μήνυμα από το 112 δέχτηκαν όσοι βρίσκονται σε Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου ώστε να απομακρυνθούν προς Ασήμι. 

 

Αγροτοδασική πυρκαγιά μαίνεται στο Κιλκίς, στην περιοχή Καλλιρρόη. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα της 2ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κυριακή, στο Σουφλί Έβρου. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση ενώ το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής.

Συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποίησαν μέχρι το τελευταίο φως της μέρας 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, ενώ για την κατάσβεση επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα της 7ης ΕΜΟΔΕ, 27 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα/υδροφόρες των ΟΤΑ.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Τζια, Κέρκυρα και Ιωάννινα. Οι τρεις διαφορετικές εστίες στην περιοχή Οχθιά Αιτωλοακαρνανίας έχουν οριοθετηθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v