Αυτά είναι τα πιο δροσερά καφέ της Αττικής

Με τον καύσωνα να επιμένει, πήραμε σβάρνα άλση, κήπους και λοφάκια για να πιούμε το καφεδάκι μας στα πιο δροσερά coffee spots της πρωτεύουσας. Τι εντοπίσαμε.

Αυτά είναι τα πιο δροσερά καφέ της Αττικής

Στα άλση, στα άγρια βουνά, στους κήπους και στα λοφάκια εκεί θα βρεις τις ανάσες δροσιάς που τόσο προσμένεις όταν τα ενοχλητικά 35αρια ιδρώνουν το κορμάκι σου. Βλέπεις, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ώρα των διακοπών, δεν πρέπει να σου λείψει το καθιερωμένο καφεδάκι στα δροσερά all day coffee spots της Αττικής για να αντέξεις καύσωνες και ξηρασίες. Για αυτόν τον λόγο, κλείσαμε από νωρίς το τραπεζάκι μας για να μην ξεμείνουμε και περιμένουμε πώς και πώς να μας χαϊδέψει τα μάγουλα αυτό το αναζωογονητικό αεράκι που τόσο μας έλειψε.

Alea in Style

Δαρδανελίων 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 53 10 629

 

Δίπλα στο Άλσος του Μπαρουτάδικου το Alea In Style είναι ξεκάθαρα η πιο δροσερή καφεδάτη επιλογή στα πέριξ του Αιγάλεω. Η πετρόκτιστη είσοδος σε καλωσορίζει σε έναν τεράστιο χώρο γεμάτο δέντρα, φοίνικες και συντριβάνια που θα αποτελέσουν το στέκι- αποκούμπι σου απέναντι σε καύσωνες και μεγάλες ζέστες. Ιnstagrammable μα και φυσικά ευλογημένο θα σου προσφέρει μπόλικες σκιερές γωνιές και πού θα πάει, θα περάσει κι αυτό το καλοκαίρι.

Στον κατάλογο του all day bar θα βρεις καφέδες, ροφήματα, χυμούς, smoothies, τσάγια και σπιτικά αναψυκτικά, μαζί με κάθε είδους γλυκό ή αλμυρό σνακ γιατί η λιγούρα δεν νικιέται από μόνη της. Πιο σημαντικό από όλα η δροσιά κάθε ώρα της ημέρας.

Piu Verde

Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185

 

Ένας απέραντος αστικός κήπος σε περιμένει στην καρδιά της Αττικής (10 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας) σαν βρεθείς στο Piu Verde σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία γεμάτη πεύκα, τεχνητή λίμνη και τρεχούμενα νερά που πραγματικά σε κάνει να ξεφεύγεις από οτιδήποτε έχεις συνηθίσει ως τώρα.

Ιδανικό σποτ για να δροσιστείς πίνοντας τον πρώτο ή και τον δεύτερο καφέ της ημέρας αλλά και να το τραβήξεις μέχρι πολύ αργά αφού το βράδυ μπορείς να εμπιστευτείς τους mixologists του χώρου με κλειστά μάτια, κοκτεϊλάροντας ασταμάτητα. Αν πεινάς θα βρεις κι εξαιρετικές φαγητοεπιλογές με ενδιαφέροντα γαστρονομικά twists.

Green Park Athens

Μαυροματαίων 22, Αθήνα, τηλ.:21 0823 4002

 

Σε ένα ιστορικό κτίριο μέσα στο ανανεωμένο Πεδίον του Άρεως, εκεί που χτυπά δυνατά η καρδιά της πόλης, αναβιώνουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις της παλιάς Αθήνας μέσα από καφεδάτες συζητήσεις στο Green Park. Αγαπημένο πλέον all day στέκι για τους επισκέπτες του αφού προσφέρει όμορφες στιγμές χαλάρωσης, μέσα σε μια καταπράσινη όαση στο κέντρο του αστικού ιστού.

Καφέδες, ροφήματα, χυμοί, όπως και γλυκά αλλά και αλμυρά σνακς μάχονται για τις προτιμήσεις στον κατάλογο ο οποίος διαθέτει κι ένα fine dining μενού που θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Πράσινη Τέντα

Λυκαβηττός, τηλ: 21 0363 5400

 

Η Πράσινη Τέντα στον λόφο του Λυκαβηττού , αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για μικρούς και μεγάλους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν δίπλα στη φύση καφέ υψηλής ποιότητας, ποτά και κοκτέιλ, ατενίζοντας πανοραμικά κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Όσο καλοκαιριάζει, αυτός ο θρυλικός χώρος (άνοιξε πρώτη φορά το 1931, ως ουζερί για να κλείσει στις αρχές του 2000, πριν επαναλειτουργήσει πριν δύο χρόνια) μαζεύει όχι μόνο τους ρομαντικούς που θέλουν να αγναντέψουν από τον Λόφο του Λυκαβηττού την Αθήνα ή να χαζέψουν ένα ακόμη καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα, αλλά κι όλους τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, που αναζητούν μανιωδώς μια ανάσα δροσιάς μέσα στο λιοπύρι.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v