Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολιτική Προστασία: Συνδρομή με 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Αλβανία

Αποστολή εξετελέσθη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ο οποίος ενεργοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης. Τα δύο PZL και τα δύο Canadair επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Πολιτική Προστασία: Συνδρομή με 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Αλβανία

Εναέρια συνδρομή στην Αλβανία με αποστολή τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών παρείχε η Ελλάδα, για την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στα νότια της χώρας.

Σημειώνεται πως η αποστολή των τεσσάρων εναέριων μέσων πραγματοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), ο οποίος ενεργοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η χώρα μας απέστειλε στην Αλβανία δύο PZL και ακολούθως, σήμερα, δύο Canadair CL-415, τα οποία ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως η ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της Αλβανίας για υποστήριξη στο πεδίο μέσω του UCPM ήταν άμεση, παρότι οι επιχειρησιακές ανάγκες της Ελλάδας λόγω καιρικών συνθηκών είναι πολύ απαιτητικές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v