Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Γηροκομειό της Πάτρας, ήχησε το 112

Εκκενώθηκαν προληπτικά το Κωνσταντοπούλειο και το Καραμανδάνειο. Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και απείλησε σπίτια. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Γηροκομειό της Πάτρας, ήχησε το 112

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η φωτιά στην Πάτρα και δεν απειλούνται κατοικίες. Υπάρχουν ωστόσο, μικρές, διάσπαρτες εστίες στις οποίες επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο, στην περιοχή Γηροκομειό στην Αρόη, έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Οι καπνοί από τη φωτιά είναι έντονοι και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια.

Λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εκκενώθηκαν προληπτικά το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδανείο Νοσοκομείο Παίδων, στο οποίο εισήλθαν οι φλόγες. Παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα, αλλά και όσους βρίσκονται σε Αρόη και Παγώνα να απομακρυνθούν προς Πάτρα. Για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη:Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης ευαίσθητων χώρων όπως το νοσοκομείο, το γηροκομείο. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σ' αυτούς τους χώρους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο.

Λίγο μετά τις 2:15 στα κινητά ήχησε το 112, προκειμένου να είναι οι κάτοικοι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v