Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φέσι χιλιάδων ευρώ από τηλεφωνήματα στην... Κίνα για ιδιοκτήτη ακινήτου Airbnb

Ο ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παρανόμως στη χώρα για μια εβδομάδα, αφήνοντας τον λογαριασμό στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη. Τι συστήνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Φέσι χιλιάδων ευρώ από τηλεφωνήματα στην... Κίνα για ιδιοκτήτη ακινήτου Airbnb

Με έναν απίστευτο τηλεφωνικό λογαριασμό ύψους 3.500 ευρώ χρεώθηκε, εν αγνοία του, ιδιοκτήτης ακινήτου ο οποίος το νοίκιασε με μίσθωση τύπου Airbnb, σε έναν Κινέζο για μία εβδομάδα.

Ο ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παρανόμως στη χώρα για μια εβδομάδα, αφήνοντας τον λογαριασμό στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη.

Αυτή είναι μια από τις καταγγελίες που έφτασαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ). Τα φαινόμενα πληθαίνουν διαρκώς ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, με θύματα ιδιοκτήτες που τρέχουν να βγάλουν άκρη με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητων και τους παρόχους τηλεφωνίας - Ιnternet.

Τουρίστες από ασιατικές και αραβικές χώρες καταφθάνουν στην Ελλάδα με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες του και αφού πηγαίνουν στο Airbnb της αρεσκείας τους συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter είτε απευθείας στο router, και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας. Και όλα αυτά εν αγνοία των ιδιοκτητών και των όρων της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα... φέσια που αφήνουν στους ιδιοκτήτες εξαρτώνται από την περίοδο διαμονής και μπορεί να ξεκινούν από κάποιες εκατοντάδες και να φθάνουν μέχρι και πολλές χιλιάδες ευρώ.

Οι δυο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα Ιnternet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G). Έχει δε προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για να προσφέρει ασφαλές Ιντερνετ, σε αυτή τη λογική, όχι μόνον για τα μέλη των σωματείων της αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Η ΠΑΣΥΔΑ από την πλευρά της συστήνει στους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router τη χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν τη φραγή των εξερχόμενων κλήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v