Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολογείται την Πέμπτη ο συλληφθείς για τη δολοφονία του τοπογράφου

Ο 44χρονος έχει πλούσιο ποινικό μητρώο, με καταδίκες και συλλήψεις, για ανθρωποκτονίες, ληστείες, επιθέσεις, εκβιασμούς αλλά και εμπλοκή σε απαγωγή επιχειρηματία. Ερευνες για τον ηθικό αυτουργό.

Απολογείται την Πέμπτη ο συλληφθείς για τη δολοφονία του τοπογράφου

Το κατώφλι της 31ης τακτικής Ανακρίτριας πέρασε το πρωί ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στη δολοφονία, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Η μεταγωγή του έγινε υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Οι Αρχές στρέφουν πλέον τις έρευνές τους προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας στο Ψυχικό εστιάζοντας στη Μύκονο. ‘Υποπτος θεωρείται επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο τομέα των ακινήτων.

Πώς αποκαλύφθηκε ο 44χρονος

Οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν – με βάσει τα στοιχεία που τους διαβίβασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής – ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 44χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία για τη μαφιόζικη υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, την περασμένη Τρίτη. Ο 44χρονος έχει πλούσιο ποινικό μητρώο, με καταδίκες και συλλήψεις, για ανθρωποκτονίες, ληστείες, επιθέσεις, εκβιασμούς αλλά και εμπλοκή σε απαγωγή επιχειρηματία.

Παρά την άρνηση του ιδίου απέναντι στις κατηγορίες υπάρχουν πολλά στοιχεία σε βάρος του σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενώ τώρα οι έρευνες στρέφονται και στην αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού στην υπόθεση.

Κομβικό γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του φερόμενου ως δράστη ήταν όπως φαίνεται το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν από 80 κάμερες πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου, αλλά και από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

Τα στελέχη της Ασφάλειας εκμεταλλεύτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε και έχει σχέση με τη μοτοσικλέτα και βρήκαν πολύ σύντομα την άκρη του νήματος, ότι ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του- μεγαλύτερου κυβισμού – μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Έρευνες και στο νησί της Μυκόνου

Από τις αρχές εξετάστηκε και η σύντροφός του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρεται να αποκάλυψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών όπου προσήχθη και εξετάστηκε ότι προ μηνών είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο με τον 44χρονο, ο οποίος είχε συναντήσεις στο νησί με άτομα, για «δουλειές» όπως φέρεται να της είχε πει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνώρισε σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί ένα από τα άτομα αυτά.

Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Ασφάλειας, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στη Μύκονο και αναζήτησε μέσα από καταθέσεις στοιχεία για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του τοπογράφου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν πλήρωσαν για να βγει από τη μέση ο άτυχος 54χρονος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v