Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο

Παρόλο που πνέουν ισχυροί άνεμοι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν και κυρίως τα εναέρια μέσα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Συνελήφθη 28χρονος.

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στον Μανταμάδο Λέσβου σε δασική έκταση. Παρόλο που πνέουν ισχυροί άνεμοι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν και κυρίως τα εναέρια μέσα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (6/7) στην περιοχή μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου, της Λέσβου. Επιχειρούν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες, 8 άνδρες πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές. Μηχανήματα έργου και υδροφόρες των δύο Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λεσβου. Από αέρος επιχειρούν δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο, τρία Air Tracktor ενώ αναμένονται και αεροσκάφη Καναντέρ.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. 

Συνελήφθη 28χρονος

Στη σύλληψη ενός 28χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές ως υπαιτίου πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 28χρονος φέρεται να έκανε κτηνοτροφικές εργασίες. Ειδικότερα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μανταμάδος στο νησί της Λέσβου.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v