Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέμπη: Επτά στελέχη ΟΣΕ καλεί ο εισαγγελέας για τη διαρροή των ηχητικών

Ανάμεσά τους είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, στελέχη και υπάλληλοι του Οργανισμού, για τους οποίους προέκυψαν ενδείξεις πως διέπραξαν το αδίκημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.

Τέμπη: Επτά στελέχη ΟΣΕ καλεί ο εισαγγελέας για τη διαρροή των ηχητικών

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν επτά στελέχη του ΟΣΕ στον εισαγγελέα για τη διαρροή ηχητικού υλικού αμέσως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Ανάμεσά τους είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, στελέχη και υπάλληλοι του Οργανισμού, για τους οποίους προέκυψαν ενδείξεις από την προκαταρκτική εξέταση πως διέπραξαν το αδίκημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού δίνοντας στην δημοσιότητα ηχητικά από την μοιραία σύγκρουση.

Το αδίκημα για το οποίο θα δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρο είναι σε βαθμό πλημμελήματος και δεν αφορά τις καταγγελίες ότι έγινε μοντάζ σε αυτά καθώς ο εφέτης ανακριτής είχε από την αρχή στα χέρια του το σύνολο των ηχητικών χωρίς αυτά να είναι μονταρισμένα. Άρα, το θέμα αυτό δεν αξιολογείται ποινικά από τη Δικαιοσύνη αφού δεν θεωρείται πως προκάλεσε κάποια σοβαρή έννομη συνέπεια.

Επίσης, εκτός του «κάδρου» των ποινικών ευθυνών, μένουν και οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών καθώς αυτή θα πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να βλάπτει το κράτος η κάποιον άλλον, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν προέκυψε από τον εισαγγελέα Νίκο Καραχάλιο που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v