Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Στο επίκεντρο των φαινομένων βρίσκονται Χαλκιδική και Αττική όπου σημειώθηκε έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Yδροστρόβιλος που σχηματίστηκε στην παραλία της Σάρτης.

Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Προβλήματα προκάλεσε και στην Αττική το κύμα κακοκαιρίας με αντλήσεις υδάτων από σπίτια, διακοπές κυκλοφορίας, ακόμα και πυρκαγιές από τους κεραυνούς.

Το «112» ήχησε από νωρίς προειδοποιώντας τους κατοίκους για έντονα φαινόμενα. Τα βόρεια προάστια δέχτηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού, ενώ σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα ολόκληρη τη χώρα. Στο επίκεντρο των φαινομένων βρίσκονται Χαλκιδική και Αττική όπου σημειώθηκε έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Yδροστρόβιλος που σχηματίστηκε στην παραλία της Σάρτης.

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική

Το 112 ήχησε και στην Αττική. Λίγο μετά την μια το μεσημέρι καταρρακτώδης βροχή έπεσε σε Βαρυμπόμπη, Τατόι, Σπάτα, Παλλήνη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Ραφήνα και στο Πόρτο Ράφτη. Xαλάζι έπληξε τη Δροσιά, την Σταμάτα, τον Διόνυσο και την Εκάλη.

Περισσότεροι από 400 κεραυνοί καταγράφηκαν από το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Αττική και κυρίως στα Βόρεια Προάστια πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν λόγω των ξηρών κεραυνών σε Άνοιξη, Μαραθώνα, Ραφήνα, Βίλια, Άγιο Στέφανο, Χαλάνδρι, Διόνυσο και στην Εύβοια.

Οι επιστήμονες συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και σε Πελοπόννησο, Εύβοια και Θεσσαλία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v