Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κω, ενώ κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνονται από την Καρδάμαινα. Μεγάλη επιχείρηση και στη Χίο. Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών στη Βιάννο Ηρακλείου.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στις 11:00 το πρωί στη περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας Κω, η οποία έχει αρκετές δύσκολες εστίες. Επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις στο νησί ενισχύθηκαν περαιτέρω με πυροσβέστες και οχήματα που μετέβησαν από τη Ρόδο και την Αθήνα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου της πυροσβεστικής, Β. Βαθρακογιάννη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο και η φωτιά κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο. Νέο μήνυμα του 112 κάλεσε τους κατοίκους της Καρδάμαινας να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κω απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για την απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών του χωριού Καρδάμαινα. Λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο, ο οποίος οδηγείται στα σχολεία της περιοχής.

Στο Δήμο Βιάννου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κοντά στα χωριά Κατωφύγι και Ξενιάκος. Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 προς τους κατοίκουςώστε να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου. 

 

Συναγερμός σήμανε και στη Χίο, καθώς φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Σιδηρούντας. Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 30 πυροσβέστες που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα και 21 οχήματα, ενώ 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού κατά τη διάρκεια της μέρας.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v