Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, καίγονται σπίτια

Εκκενώνεται η περιοχή, στις φλόγες ακίνητα, δεκάδες απεγκλωβισμοί. Μηνύματα 112 για απομάκρυνση από Αγιο Κωνσταντίνο, Αγιο Γεώργιο Θορικού, Παλαιοκαμάριζα, Πανόραμα, Μαρκάτι και Πλάκα προς Λαύριο. Εκτροπές της κυκλοφορίας.

Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας, καίγονται σπίτια

Ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κερατέα, όπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα. Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, εκκενώνονται οικισμοί.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί τρία σπίτια. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 52 απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις κατοικιών.

Πριν από λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα 112 καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος να απομακρυνθούν μέσω Καμάριζας προς Λαύριο.

Στις 13:46 στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και Αγιο Γεώργιο Θορικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο». Υπενθυμίζεται ότι στις 12:35 είχε σταλεί μήνυμα από το 112 που καλούσε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα να απομακρυνθούν μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο.

 

Επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 39 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, ενώ οι ριπές του ανέμου φθάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνοντας αρκετά την προσπάθεια κατάσβεσης.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews ο Αθανάσιος Μακροδημήτριος, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, ανέφερε ότι έχουν καεί σπίτια μόνιμης κατοικίας καθώς και ποιμνιοστάσια στην περιοχή, απευθύνοντας έκκληση για ακόμα περισσότερα κατασβεστικά μέσα. Οι εστίες είναι διάσπαρτες σε μεγάλη έκταση.

Εκτροπές κυκλοφορίας διενεργούνται στην περιοχή και συγκεκριμένα σε: 

1) Παλαιά Λ. Λαυρίου και Λ. Πλάκας από την πλευρά Τογάνι, 

2) Παλαιά Λ. Λαυρίου και Λ. Πλάκας από είσοδο για Μαρκάτι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v