Πυρκαγιές: Συναγερμός στη Σέριφο, επιφυλακή στην Πάρνηθα

Εκκενώθηκαν οικισμοί και παραλίες στη Σέριφο, μπαράζ μηνυμάτων από το 112. Παραμένουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και στο Κατσιμίδι, χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά, μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Πυρκαγιές: Συναγερμός στη Σέριφο, επιφυλακή στην Πάρνηθα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα, σε χαμηλή βλάστηση στη Σέριφο. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ από αέρος συνέδραμαν τις προσπάθειές τους 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μέχρι το τελευταίο φως της μέρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καταφθάνουν από τη Σύρο επιπλέον 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Στις 21:01 στάλθηκε μήνυμα που αναφέρει: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».

 

Στις 18:29 είχε σταλεί μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Λίγο αργότερα, στις 19:34, στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι απομακρυνθείτε προς τη Χώρα Σερίφου μέσω Κουταλά».

 

 

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που έκαψε χαμηλή βλάστηση, επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά δεν απείλησε σπίτια ή επιχειρήσεις ενώ έκαψε σκουπίδια και ξερά χόρτα. 

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απέστειλε νωρίτερα προειδοποίηση μέσω 112 για όσους βρίσκονται στην περιοχή Νέα Ζωή, ώστε να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v