Ερευνάται η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Για την έκρηξη ευθύνεται ομάδα 5-7 ατόμων, τα οποία κινήθηκαν χωρίς όχημα και πέταξαν στο σημείο τουλάχιστον πέντε βόμβες. Τραυματίστηκε αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ερευνάται η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο αστυνομικός της φύλαξης, ο οποίος καθόταν μέσα στο περιπολικό, έξω από την οικία της. Ο ίδιος φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς όμως να εκφράζεται κίνδυνος για τη ζωή του.

Την επίθεση εξαπέλυσε ομάδα 5-7 ατόμων, τα οποία κινήθηκαν χωρίς όχημα και πέταξαν τουλάχιστον πέντε μολότοφ, όσα και τα μπουκάλια που βρέθηκαν στο σημείο.

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Την έρευνα για το περιστατικό αρχικά την είχε αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αλλά πλέον η υπόθεση πέρασε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ελέγχει τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες στην περιοχή.

Την επίθεση καταδίκασε από την πρώτη στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός. Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν επίσης την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v