Στη λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών μπαίνει η ΔΕΗ

Νέο προϊόν για οπτική ίνα πρόκειται να βγει πριν προς το τέλος του χρόνου και έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων της επιχείρησης για επενδύσεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ύψους 680 εκατ. ευρώ την περίοδο 2024-2026.

Στη λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών μπαίνει η ΔΕΗ

Στη λιανική αγορά της οπτικής ίνας, πέρα από αυτή της χονδρικής, εισέρχεται η ΔΕΗ, παρέχοντας στους καταναλωτές σχετικές υπηρεσίες, πριν από τέλους του χρόνου.

Στην ουσία πρόκειται για μια κίνηση με την οποία ενισχύεται ο ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά υπερυψηλής ευρυζωνικότητας, καθώς εκτός από την απόφαση της επιχείρησης να καταστεί πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην αγορά χονδρικής τώρα αυτή μπαίνει και στη λιανική κατά το πρότυπο αντίστοιχων ενεργειακών επιχειρήσεων του εξωτερικού.

Το νέο αυτό προϊόν για οπτική ίνα πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βγει πριν από το τέλος του χρόνου στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων της ΔEΗ για επενδύσεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ύψους 680 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2024-2026.

Στο μέτωπο της χονδρικής, η θυγατρική της επιχείρησης FiberGrid έχει στόχο να αναπτύξει πανελλαδικά δίκτυο FTTH, το οποίο πρόκειται να φτάσει τα τέλη του έτους σε περίπου 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αριθμός που πρόκειται να φτάσει το 1,7 εκατ. το 2025.

Συνολικά ο στόχος του ομίλου είναι να προσφέρει κάλυψη με οπτική ίνα σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις εντός της επόμενης πενταετίας.

Στο μέτωπο, πάντα, της χονδρικής η ΔEΗ έχει αποστείλει πρόσκληση σε όλους του τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (ΟΤΕ, Nova, Vodafone, Inalan) προκειμένου να δοκιμάσουν πιλοτικά το δίκτυο οπτικών ινών που κατασκευάζει η FiberGrid.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v