Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθησαν 13 και κατασχέθηκε θαλαμηγός για τη φωτιά στην Υδρα

Το σκάφος από το οποίο πληροφορίες αναφέρουν πως πετάχτηκαν φωτοβολίδες που προκάλεσαν πυρκαγιά, κατέπλευσε στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και λίγο αργότερα συνελήφθησαν 13 ημεδαποί.

Συνελήφθησαν 13 και κατασχέθηκε θαλαμηγός για τη φωτιά στην Υδρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση πυρκαγιάς στην Υδρα, που φέρεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που πυροδοτήθηκαν από θαλαμηγό.

Το σκάφος κατέπλευσε στις 16:35 στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και λίγο αργότερα συνελήφθησαν 13 ημεδαποί (σ.σ. το πλήρωμα). Ολοι τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Για την υπόθεση, εξέδωσε λίγο αργότερα ανακοίνωση η πυροσβεστική υπηρεσία:

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Υδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024. Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, νωρίτερα το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ζητήσει από το Λιμενικό τα στίγματα και στοιχεία όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, καθώς υπήρχαν εξαρχής καταγγελίες που ανέφεραν ως αιτία της πυρκαγιάς την πυροδότηση φωτοβολίδας ή πυροτεχνημάτων από επιβαίνοντες σε σκάφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v