Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Ανδρο, συναγερμός στην πυροσβεστική

Εστάλη μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά, να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Άνδρου. Αντιμετωπίστηκαν πυρκαγιές στα Μεσόγεια. Μετρά πληγές η Πελοπόννησος.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Ανδρο, συναγερμός στην πυροσβεστική

Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή Στραπουριές στην 'Ανδρο. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 13:13 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά 'Ανδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη Χώρα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα ενώ από αέρος συντρέχουν εκ περιτροπής δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Παράλληλα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενισχύονται οι δυνάμεις στο νησί με 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα από την Αθήνα, που αναμένεται να φτάσουν στην 'Ανδρο στις 6.00 το απόγευμα.

 

Εν τω μεταξύ, διπλό πύρινο μέτωπο στα Μεσόγεια, σε Καλύβια και Μαρκόπουλο αλλά και σε Ασπρόπυργο και Σαλαμίνα αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Ηλεία, Αχαϊα και Αρκαδία. Χωρίς ενεργό μέτωπο αλλά με διάσπαρτες εστίες κοντά στα χωριά Λάτα και Πρόδρομος, επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια.

Στο Μαρκόπουλο Αττικής, οι φλόγες τύλιξαν δύο αποθήκες εργοστασίων ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στα Καλύβια, όπου έδωσαν μάχη 44 πυροσβέστες με 14 οχήματα και συνδρομή τεσσάρων αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και άρθηκαν οι εκτροπές κυκλοφορίας που είχαν εφαρμοστεί στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και στη λεωφόρο Λαυρίου λόγω της πυρκαγιάς.

Ανατράπηκε όχημα της Πυροσβεστικής στη Σαλαμίνα

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Γαλήνη Σαλαμίνας και συγκεκριμένα σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο άμεσα. ‘Ενα πυροσβεστικό όχημα, που έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς, ανατράπηκε και έχει τραυματιστεί ο οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Θριάσειο για εξετάσεις.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το 112, το οποίο έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για αυξημένη ετοιμότητα.

Υψηλός κίνδυνος και την Κυριακή για Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v