Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνδυνος αναζωπυρώσεων σε Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία

Σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Κίνδυνος αναζωπυρώσεων σε Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Μαστραντώνης, στα σύνορα Ηλειας-Αχαϊας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κατασβήσουν πλέον διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομος.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την Τοπική αυτοδιοίκηση. Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας και Κρανίδι Αργολίδας. Στις φωτιές αυτές υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να ανακόψουν και να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας είναι οριοθετημένη όπως επίσης και σε Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έχουν αποσταλεί από το 112, 26 μηνύματα συνολικά εκ των οποίων τα 13 απ' αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, όπως είπε, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ λίγο πριν τις 11 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, 5 εθελοντές και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για το Σάββατο 22 Ιουνίου στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται.

με πληροφορίες από ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v