Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hot-dry-windy καιρός, alert για πυρκαγιές

Δύσκολο 48ωρο. Ο ζεστός, ξηρός καιρός με δυνατούς ανέμους, ευνοεί την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρης–Κορωπίου. Εκκενώθηκαν Λαμπρικά και Κίτσι, ζημιές σε σπίτια και βιομηχανίες.

Hot-dry-windy καιρός, alert για πυρκαγιές

Εξαιρετικά δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά κυρίως των σφοδρών ανέμων, με ριπές που φτάνουν και τα 8, ακόμη και τα 9 μποφόρ, που σε συνδυασμό με την ξηρασία, λόγω της ανομβρίας, δημιουργούν ένα κοκτέιλ επικίνδυνο.

Πρόκειται για τον «Hot-Dry-Windy» καιρό, όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά από τους μετεωρολόγους, ο ζεστός, ξηρός και ανεμώδης καιρός που ευνοεί την εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα μέχρι και το Σάββατο, ωστόσο όμως μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένεται να διατηρηθούν θερμοκρασίες 6 με 8 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή.

Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου – Εκκένωσαν Λαμπρικά και Κίτσι, ζημιές σε σπίτια και βιομηχανίες

Στην Αττική χθες πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τη πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων. Η φωτιά πέρασε μέσα από επιχειρήσεις κι έχει προκαλέσει ζημιές. Από χθες το βράδυ είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και επιτόπου παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v