Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τη φωτιά στη Βάρη

Καλύτερη εικόνα, χωρίς ενιαίο μέτωπο αλλά με μικρές διάσπαρτες εστίες. Εκκενώθηκαν Λαμπρικά και Κίτσι. Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Αναφορές για καμένα σπίτια και σημαντικές ζημιές σε επιχειρήσεις.

Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τη φωτιά στη Βάρη

Δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο αλλά πολλά μικρότερα στην πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου. Τη φωτιά συντηρούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έχοντας προκαλέσει ζημιές σε βιομηχανίες και κάποιες διάσπαρτες κατοικίες.

Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενώ σε πιο μεγάλο ύψος πετούν τα επιβατικά αεροσκάφη που βρίσκονται σε διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε πάρκινγκ σκαφών και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων, ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια προς τα Λαμπρικά και για καταστροφές σε επιχειρήσεις. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ενώ επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Μηνύματα από το 112 στάλθηκαν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι αρχικά ενημερώθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακούνε τις οδηγίες των αρχών. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, όσοι βρίσκονταν στην περιοχή Λαμπρικά κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας. Το ίδιο ισχύει και για όσους βρίσκονται στο Κίτσι Κορωπίου, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν προς Βάρη.

Εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαθητές/ριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v