Οι 10.000+ Λόγοι για να Επιλέξετε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους επιζητούν πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα, με «στόφα» αριστείας και «αέρα» εκπαιδευτικής καινοτομίας. Παρουσίαση.

Οι 10.000+ Λόγοι για να Επιλέξετε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η αφοσίωση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και οι καινοτομίες που εισάγει διαρκώς στον Ελληνικό εκπαιδευτικό χάρτη αποτελούν αδιαμφισβήτητα δύο από τα πλέον σημαντικά στοιχεία της ταυτότητάς του. Εάν σε αυτό προστεθούν το μεγάλο εύρος πανεπιστημιακών προγραμμάτων που προσφέρει, και η αδιάκοπη προσαρμογή του στις δυναμικά μεταβαλλόμενες ανάγκες της εποχής, είναι παραπάνω από σαφές το γιατί επί τέσσερις δεκαετίες «φιγουράρει» πρώτο μεταξύ των επιλογών των υποψήφιων φοιτητών. Με περισσότερους από 10.000 ενεργούς φοιτητές, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί ένα κράμα ακαδημαϊκής αριστείας και εκπαιδευτικής καινοτομίας – έναν δυναμικό οργανισμό που δημιουργεί ένα περιβάλλον το οποίο ενδυναμώνει τους φοιτητές του, προσφέροντάς τους μια ολιστική εμπειρία που τοποθετεί υψηλά τον πήχη – επαναπροσδιορίζοντας, το τοπίο της ιδιωτικής Διεθνούς Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η ακαδημαϊκή αριστεία ως προτεραιότητα

Τι εννοούμε, όμως, όταν μιλάμε για «ακαδημαϊκή αριστεία», και ποιες είναι οι παράμετροι που συνθέτουν τον τρόπο με τον οποίο την κάνει πράξη το Μητροπολιτικό Κολλέγιο; Η απάντηση «βρίσκεται» σε αρκετές επιμέρους «πρωτιές»: Στο ότι υιοθέτησε πρώτο το καινοτόμο μοντέλο multi campus delivery, με 8 campuses, το οποίο κάνει τη διεθνή εκπαίδευση προσιτή σε κάθε μεγάλη ελληνική πόλη. Στις αποκλειστικές συνεργασίες του με επτά, παγκοσμίως αναγνωρισμένα, Πανεπιστήμια με αδιαπραγμάτευτο «όρο» την υψηλή ποιότητα σπουδών. Στο ιδιαίτερα υψηλής κατάρτισης ακαδημαϊκό προσωπικό του. Στο εξαιρετικά μεγάλο εύρος επιστημών που καλύπτει, με 12 Ακαδημαϊκές Σχολές και 70+ περιζήτητα Βachelors, Μasters και professional Doctorates. Στο πλήθος πιστοποιήσεων που έχει λάβει από διεθνείς φορείς που λειτουργούν ως επισφράγισμα ποιότητας. Στην προσήλωσή του και τη συστηματική του συμβολή στην επιστημονική έρευνα, μέσα από τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων κύρους αλλά και τη συμμετοχή ομάδων φοιτητών σε ερευνητικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, η εξαιρετικά καλή αντιστοιχία φοιτητών ανά καθηγητή που διαθέτει (1/12 στο κλασικό μοντέλο και 1/8 στα εργαστηριακά μαθήματα)αποτελεί ένα ακόμη δείγμα υψηλών προδιαγραφών ποιότητας της φοιτητικής εμπειρίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Τα μικρά και ευέλικτα τμήματα επιτρέπουν στους φοιτητές του να λαμβάνουν εξατομικευμένη προσοχή από τους καθηγητές, γεγονός που συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Απόρροια όλων των παραπάνω, το γεγονός ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει να επιδείξει σημαντικό αριθμό επιτευγμάτων των αποφοίτων του, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σταδιοδρομίας, των βραβείων και της συνεισφοράς στους τομείς τους. Εξίσου σπουδαίο, το γεγονός ότι το σύνολο των πτυχίων που προσφέρει αναγνωρίζονται από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Αναγνώρισης (ENIC) του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα, το Μητροπολιτικό αποτελεί το μοναδικό Κολλέγιο-μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων "Compostella Group of Universities" αλλά και το πρώτο ελληνικό ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κέρδισε μια θέση στη διάσημη Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2024, ανάμεσα σε κορυφαία διεθνή και ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια – όντας και ο μοναδικός ελληνικός εκπαιδευτικός οργανισμός που αξιολογήθηκε στο σύνολο και των 17 Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η καινοτομία στον «πυρήνα» των προγράμματα σπουδών

Πέρα, όμως, από την αριστεία, η καινοτομία βρίσκεται επίσης στην καρδιά της φιλοσοφίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Σχεδιασμένα για να τους παρέχουν όλα τα επιστημονικά εφόδια που θα χρειαστούν στο μέλλον, τα προγράμματα σπουδών έχουν ως κοινό παρονομαστή τους την καινοτομία, η οποία ενισχύεται από το σύγχρονο περιεχόμενο και τα μέσα διδασκαλίας που αξιοποιεί. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η χρήση Virtual Reality Τεχνολογίας με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο σε όλα τα campuses για τους φοιτητές ων Σχολών Υγείας και Ψυχολογίας.

Εκπαίδευση με… υπερσύγχρονους όρους

Εντυπωσιακά campuses διεθνών προδιαγραφών σε 8 διαφορετικά σημεία σε όλη τη χώρα, περισσότερα από 35 άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια ανά ειδικότητα, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη επένδυση σε εξειδικευμένα labs στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, υπερσύγχρονες βιβλιοθήκες με δεκάδες χιλιάδες επιστημονικούς τίτλους στα συμβατικά και ηλεκτρονικά ράφια τους. Πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της φοιτητικής εμπειρίας την οποία προσφέρει: κατασκευασμένα με τις αυστηρότερες αρχιτεκτονικές και λειτουργικές προδιαγραφές, δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, πλούσια και εφαρμοσμένη εμπειρία φοίτησης στους σπουδαστές του.

Απαρτιζόμενες από αίθουσες διδασκαλίας «εφοδιασμένες» με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ειδικά διαμορφωμένους χώρους μελέτης, προηγμένα επιστημονικά και ερευνητικά εργαστήρια, προσομοιώσεις επαγγελματικού περιβάλλοντος, εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους πρασίνου, εκτεταμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και πλήθος χώρων αναψυχής, οι καινοτόμες υποδομές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να περάσει κανείς την πόρτα του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v