Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid: Μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες, 8 νέοι θάνατοι, 10 διασωληνωμένοι

Τι δείχνει η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κρήτη. Συγκριτικά στοιχεία.

Covid: Μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες, 8 νέοι θάνατοι, 10 διασωληνωμένοι

Αύξηση της θετικότητας, καθώς και αύξηση θανάτων και εισαγωγών λόγω Covid καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, στους 8 έφτασαν οι θάνατοι ασθενών με Covid.

Δεν υπήρξε εντοπισμός θετικού δείγματος της νέας παραλλαγής Flirt του κορωνοϊού, ενώ σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Ηρακλείου (+96%) και Χανίων (+97%).

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως οι εισαγωγές στα τμήματα Covid έφτασαν τις 235, έναντι 153 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 126 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 356.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι δέκα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 2 και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 4.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν οχτώ. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 4 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 39.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), φαίνεται πως ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid στη χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.028.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v