Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της PAL στη Νέα Κηφισιά

Η φωτιά στη μονάδα της Παλαμήδης ΑΕ δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις. Δεν υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους. Προειδοποίηση για τους τοξικούς καπνούς.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της PAL στη Νέα Κηφισιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε βιομηχανικό χώρο επί της οδού Αιγιδών στη Νέα Κηφισιά. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15.30 σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ) και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε βιομηχανικό χώρο στην Νέα Κηφισιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Το χρονικό  

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε εργοστάσιο επί της οδού Αιγίδων στην Κάτω Κηφισιά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. 

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα. Σε επικοινωνία δημοσιογράφου του Alpha με την πρώην υπουργό, δήλωσε ότι πρόλαβαν να εκκενώσουν τη μονάδα και δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. 

Λόγω της φωτιάς, διεκόπη η κυκλοφορία στην Κηφισίας, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 λόγω των πυκνών καπνών. Η Πολιτική Προστασία συστήνει παραμονή σε εσωτερικούς χώρους και κλειστές πόρτες - παράθυρα. 

112

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v