Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία

Kατεδάφιση της γέφυρας στο ύψος του Ισθμού, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη. Το σημείο που τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο. Τι είπε ο Χρ. Σταϊκούρας μετά την αυτοψία. Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία

Εχει ομαλοποιηθεί η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και παρατηρούνται ελάχιστες καθυστερήσεις, σύμφωνα με την Τροχαία, που τονίζει ότι οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται προς Κόρινθο σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο διεξάγεται μέσω αντιδρόμησης στο ρεύμα προς Αθήνα. Η υπόλοιπη κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπή από τον κόμβο του Λουτρακίου όπως γινόταν από χθες.

Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από τη X/Θ -23,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως X/Θ -84,5- (κόμβο Mορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 έως 23:00 και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως 17:00.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες (7/6) βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα. Η νέα και η παλαιά εθνική οδός έκλεισαν για ώρες με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές χιλιομέτρων.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο. 

 

 
 

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην νέα εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, από την έξοδο Λουτρακίου εκτρέπεται η κυκλοφορία προς την Κόρινθο. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η παλαιά Εθνική Οδός.

Οπως αναφέρει η Ολυμπία Οδός, ανοιχτή είναι η κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος του Ισθμού.

Η κυκλοφορία προς Πάτρα γίνεται μέσω κόμβου Λουτρακίου και επανείσοδο στον κόμβο Επιδαύρου.

Νωρίτερα αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Κινέττας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, έκλεισαν τα διόδια Καλαμακίου, ενώ έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στη Γέφυρα του Κόμβου Λουτρακίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Επιπρόσθετα, λόγω του περιστατικού υπήρξε αυξημένη κίνηση πριν τα διόδια Καλαμακίου. Εξαιτίας της ανατροπής του βυτιοφόρου πολλά οχήματα ήταν ακινητοποιημένα.

Εστάλη μάλιστα μήνυμα από το 112 σε κατοίκους ορισμένων περιοχών, μέσω του οποίου παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Τρομακτική έκρηξη μπροστά στην κάμερα

Ο ρεπόρτερ του Korinthostv.gr βρέθηκε στο σημείο όπου ανετράπη το βυτιοφόρο και συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, ο Γιάννης Στεφανής υπογράμμισε πως στο σημείο όπου βρισκόταν υπήρχε ένα αυλάκι, στο οποίο κυλούσαν τα καύσιμα από το βυτιοφόρο. Ελάχιστα λεπτά μετά σημειώνεται μια τρομακτική έκρηξη.

Δείτε το στιγμιότυπο στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

Σταϊκούρας: 

Αυτοψία στη γέφυρα στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, όπου συνέβη χθες το ατύχημα με την ανατροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στο πεδίο, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ταυτόχρονα, στο πεδίο - από την πρώτη στιγμή - βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο.

Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών.

Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις.

Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα.

Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.

Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες.

Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της».

Η ανακοίνωση της Ιntrakat

Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οπως αναφέρει η εταιρία, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία της Ιntrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ 

Στην αποκατάσταση λειτουργίας της Αθηνών - Κορίνθου συνδράμουν και συνεργεία του ομίλου Άβαξ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, στην πρώτη γραμμή με μηχανήματα και προσωπικό βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Όμιλος ΑΒΑΞ για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στην Αθηνών Κορίνθου.

Σε συνεννόηση και στενή συνεργασία με την Ολυμπία Οδό και τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, ο Όμιλος ΑΒΑΞ συνδράμει την προσπάθεια με 20 εργαζόμενους (μηχανικούς, οδηγούς, χειριστές) και 9 μηχανήματα (ερπυστριοφόρα, φορτωτές και φορτηγά) για την κατεδάφιση της γέφυρας, την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών και την αποκατάσταση του οδοστρώματος προκειμένου να ξαναδοθεί σε κυκλοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v