Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλοδαπός συνελήφθη στη Χαλκιδική βάσει εντάλματος της Europol

Φερόμενο μέλος σε εγκληματικό δίκτυο, εμπλέκεται σε υποθέσεις όπλων, εκρηκτικών, δολοφονιών και απαγωγών. Επιχείρηση σε συνεργασία με τις σουηδικές αρχές.

Αλλοδαπός συνελήφθη στη Χαλκιδική βάσει εντάλματος της Europol

Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από στενή συνεργασία με τις σουηδικές αρχές καθώς και την υποστήριξη της Europol.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για τον συλληφθέντα υπήρχαν πληροφορίες από τις αρχές της Σουηδίας ότι είναι βασικό μέλος σε εγκληματικό δίκτυο καθώς και ότι έχει διαπράξει διάφορα εγκλήματα στη χώρα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, όταν εντοπίστηκε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, έδειξε πλαστή ταυτότητα αλλοδαπών αρχών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψή του.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, καθώς και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με γεμιστήρα 7 φυσιγγίων και άλλα 32 φυσίγγια,
  • 2.830 ευρώ,
  • 5 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές,
  • νάιλον συσκευασία συνολικού μεικτού βάρους 24,1 γραμμαρίων, με ναρκωτική ουσία, πιθανόν κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» και
  • χρυσίζουσα αλυσίδα με στρογγυλό χρυσίζον μενταγιόν, ασημίζον ρολόι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Επιπλέον, ο 24χρονος θα οδηγηθεί και ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών, καθώς από τις σουηδικές αρχές εκδόθηκε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, ανθρωποκτονία ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή, παράνομο περιορισμό ή ομηρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v