Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Guardian: «Fake news» ότι η Ελλάδα είναι πυρηνικός στόχος του Κρεμλίνου

«Συναγερμός» στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για «τσουνάμι» παραπληροφόρησης ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών της Κυριακής.

Guardian: «Fake news» ότι η Ελλάδα είναι πυρηνικός στόχος του Κρεμλίνου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιθανούς στόχους παραπληροφόρησης ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Μέσων Παραπληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μεταδίδει η Guaridan, oι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα «τσουνάμι» παραπληροφόρησης  ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών.

Ειδικότερα, η Guardian αναφέρει ότι μεταξύ των fake news που εντοπίστηκαν είναι και πληροφορίες ότι «η Ελλάδα αποτελεί πυρηνικό στόχο για το Κρεμλίνο».

Μεταξύ των άλλων ψευδών ειδήσεων που κυκλοφορούν είναι ότι ετοιμάζεται απευθείας επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Ρωσία, καθώς και ότι η Κίνα θα κηρύξει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ αν τα μέλη της συμμαχίας επιτεθούν στη Ρωσία. 

Στην Πορτογαλία, κυκλοφορεί βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει πυρηνικά όπλα που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το Κρεμλίνο. 

Στην Ισπανία, υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί για αύξηση της ανεργίας των νέων που κυκλοφορούν στο X και καταρρίπτονται από το InfoVeritas

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v