Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Η στρατηγική της εταιρείας για πιο βιώσιμους τρόπους παραγωγής των προϊόντων της

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία την φέρνει στον πυρήνα της ESG στρατηγικής της, μέσα από τη συνεχή χρήση βιώσιμων πρακτικών σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων της.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Η στρατηγική της εταιρείας για πιο βιώσιμους τρόπους παραγωγής των προϊόντων της

Για μία ακόμη χρονιά, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσίευσε τον ESG απολογισμό της για το 2023, που περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων και πρωτοβουλιών της, όπως και την πορεία του σχετικού της πλάνου, αποβλέποντας μακροπρόθεσμα στο 2040 και με ενδιάμεσο σταθμό το 2030.

Με πυξίδα τη στρατηγική «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ και ακόμη πιο μακριά» (Together towards ZERO and Beyond), και με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί από τον όμιλο Carlsberg, το πλαίσιο ενεργειών της εταιρείας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, μέχρι την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, αλλά και την φροντίδα των ανθρώπων, τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας, όσο και στην κοινωνία ευρύτερα.

Σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία την φέρνει στον πυρήνα της ESG στρατηγικής της, μέσα από τη συνεχή χρήση βιώσιμων πρακτικών σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων της, από την επεξεργασία των πρώτων υλών και παραγωγή των προϊόντων της έως και τη διανομή τους στα τελικά σημεία κατανάλωσης, επικεντρώνοντάς την στους εξής πυλώνες:

ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτύπωμα άνθρακα: Η εταιρεία αξιοποιεί συνεχώς νέες μεθόδους και τεχνολογίες σε όλες τις εγκαταστάσεις της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μονάδες παραγωγής της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου στη Σίνδο, Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε το 2022, καθώς και σχετικές πρωτοβουλίες, που κατά την τελευταία πενταετία οδήγησαν σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης θερμικής ενέργειας κατά 11%, και μείωση 6,5% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και στις δύο παραγωγικές της μονάδες.

ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτύπωμα πρώτων υλών και συσκευασιών: Η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών καλλιέργειας και επεξεργασίας των πρώτων υλών της. Παράλληλα, υλοποιεί δράσεις, στοχεύοντας σε συνδυασμό με τα προϊόντα της και στην προσφορά συσκευασιών με οφέλη βιωσιμότητας, σε συνεργασία με εξειδικευμένους προμηθευτές. Ήδη, από το 2022, έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αφαιρώντας το χρώμα από τα DraughtMaster βαρέλια της, διευρύνοντας τους τρόπους ανακύκλωσής τους.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ σπατάλη νερού: Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, στοχεύει σταθερά στην εξοικονόμηση νερού κατά την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων της. Μέσω συγκεκριμένων πρακτικών, η εταιρεία έχει πετύχει την τελευταία πενταετία, μείωση κατά 18% στην κατανάλωση νερού κατά τη διαδικασία παραγωγής και στα δύο εργοστάσιά της, σε Ριτσώνα και Σίνδο.

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύει στην εκμηδένιση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και στο κομμάτι που αφορά στην αλυσίδα εφοδιασμού της, με διαρκή βελτίωση και υιοθέτηση νέων πρακτικών στο σύνολο των σχετικών διαδικασιών, από την παραλαβή των παραγόμενων προϊόντων έως την τελική παράδοσή τους σε κάθε είδους σημείου κατανάλωσης.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ακολουθεί με συνέπεια διαδικασίες για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών με βάση τους κανόνες ασφάλειας. Οι ενδελεχείς έλεγχοι ποιότητας έχουν διασφαλίσει μηδενικά περιστατικά τυχόν απόσυρσης ή ανάκλησης προϊόντος, τα τελευταία χρόνια, με τις δύο μονάδες παραγωγής της να διαθέτουν τα πιο σύγχρονα συστήματα για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων.

Πιστή στον Σκοπό της, να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συνεχίζει με συνέπεια να υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές παραγωγής και λειτουργίας σε όλη την αλυσίδα αξίας της, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών της, με αίσθημα ευθύνης προς όλα τα κοινά ενδιαφέροντός της.

Μάθετε περισσότερα για τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, εδώ: https://www.olympicbrewery.gr/media/vuml31v2/esg2023_gr-full-hd.pdf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v