Εφυγε από τη ζωή ο Ιωσήφ Παπαδογιάννης

Γεννήθηκε το 1965, στην Αθήνα. Διέθετε τριάντα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Εφυγε από τη ζωή ο Ιωσήφ Παπαδογιάννης

Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών, ο οικονομολόγος Ιωσήφ Παπαδογιάννης, Διευθυντής Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της ALPHA TRUST. Η κηδεία του έγινε προχθές στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά.

Ο Ιωσήφ Παπαδογιάννης γεννήθηκε το 1965, στην Αθήνα. Διέθετε τριάντα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Αποφοίτησε με πτυχίο B.A. Economics από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Master of Science σε Project Analysis, Finance & Investments από το Πανεπιστήμιο του York στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 1994 έως το 1998, εργάστηκε σε διακεκριμένες εταιρείες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου. Το 1998 εντάχθηκε στο δυναμικό της ALPHA TRUST ως αναλυτής, στη συνέχεια ως Διαχειριστής Επενδύσεων και τον Δεκέμβριο του 2002 ανέλαβε τη Διεύθυνση Επενδύσεων της Εταιρείας. Επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας, διακρίθηκε στη διαχείριση χαρτοφυλακίων Ιδιωτών και Θεσμικών επενδυτών, όπως το Α/Κ ALPHA TRUST EMERGING EUROPE Μετοχικό Εξωτερικού και το ALPHA TRUST Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού, καθώς στη διαχείριση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, όπως των Α/Κ ΤΕΑ Αστυνομικών-Πυροσβεστών-Λιμενικών Mικτό και TEA ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Μικτό.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του στη δημιουργία και τη διαχείριση, το 2008, του Α/Κ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Μικτό, ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με διαρκώς εντυπωσιακές επιδόσεις σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο ίδιος προσέφερε όχι μόνο τον επαγγελματισμό και την πολυετή πείρα του στον χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά και το ήθος και το όραμά του για την ανάπτυξη και διάδοση του θεσμού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και των Συνταξιοδοτικών Ταμείων στην Ελλάδα.

Η απώλειά του στερεί στην οικογένειά της ALPHA TRUST αλλά και τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο από έναν άνθρωπο υπόδειγμα ήθους, αφοσίωσης και συνέπειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v