Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταβέρνες με ανθισμένες αυλές για ανοιξιάτικα φαγοπότια

Ατμόσφαιρα εξοχής, κρεατικά στη λιακάδα και η ζωή είναι ωραία σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία με ολάνθιστες και καταπράσινες αυλές. Προτάσεις από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Ταβέρνες με ανθισμένες αυλές για ανοιξιάτικα φαγοπότια

Ηλιος, πράσινο, λουλούδια, χαλικάκι και τραπεζάκια που υποδέχονται κάθε λογής γευστικά καλούδια, από ψητά σχάρας μέχρι πειραγμένους μεζέδες.

Ταβέρνες και μεζεδοπωλεία με όμορφες αυλές μας υποδέχονται για φαγητό, λιάσιμο και «εξοχική» αναψυχή.

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρίας 39, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6819109

 

Μια όμορφη μονοκατοικία του '48 στο Χαλάνδρι σερβίρει ελληνικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές στον ολάνθιστο κήπο της, με τα τραπέζια να απλώνονται ανάμεσα σε φυλλωσιές και δέντρα. Στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτές γεύσεις, όπως πεντανόστιμα μπριζολάκια ελληνικής προβατίνας, στιφάδο μανιταριών, μαστέλο Χίου με chutney από αχλάδι, σαλάτα με μουχτερό (καραμανλίδικο αλλαντικό), αχλάδι ποσέ, ανεβατό Γρεβενών και ντρέσινγκ πορτοκάλι, tacos με πανσέτα σχάρας, τοματίνια και τζατζίκι, φινόκιο και σκιουφιχτά με ραγού μανιταριών. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1415 0070

 

Ο πληθωρικός κήπος της από κόσμο που απολαμβάνει μοντέρνα και παραδοσιακά μεζεδάκια σε περιβάλλον που θυμίζει εξοχική ταβέρνα. Η Δούκισσα, εστιάζει σε κλασικές και αγαπημένες γεύσεις ελληνικής κουζίνας μαγειρεμένες εξαιρετικά: δοκίμασε τυροπιτάκια με μαστέλο, μέλι και σουσάμι, μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο, λουκουμάδες ντομάτας με σάλτσα βασιλικού, πατάτες φούρνου baby με θυμάρι και σάλτσα βουτύρου για να ανοίξει η όρεξη πριν «μπεις» στα κυρίως που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μπιφτέκια γαλοπούλας, μοσχαρίσιες μπριζόλες, μπιφτέκια προβατίνας και σολομό φιλέτο με σάλτσα λεμονιού. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.:21 0384 5978

 

Είναι η ωραιότερη αυλή των Εξαρχείων; Είναι. Ίσως και της Αθήνας όλης. Στο Άμα Λάχει σερβίρεται εξαιρετική ελληνική κουζίνα με πειραγμένα πιάτα και πολλά ΠΟΠ προϊόντα, σε κλίμα που σε μεταφέρει σε παλαιότερες δεκαετίες. Γραβιέρα Κρήτης, Βολάκι Άνδρου και Λαδοτύρι Ζακύνθου συνδυάζονται ωραία με το κρασί για ξεκίνημα, ενώ σειρά παίρνουν Φάβα παντρεμένη με μαρμελάδα λεμόνι-κάπαρη, ζυμαρικά με ραγού από σπιτικό καβουρμά και κρέμα κρητικής γραβιέρας, λουκάνικο Τήνου μαριναρισμένο σε τηνιακό γλυκό κρασί και μαραθόσπορο και χταποδάκι ξιδάτο με πουρέ από μπιζέλια, μαριναρισμένο με καπνιστή πάπρικα και ρίγανη. Λογαριασμός με κρασί, στα 20€ το άτομο.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v