Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλεια ταβερνάκια και ουζερί για την Καθαρά Δευτέρα

Προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα και κλείνουμε εγκαίρως σε αγαπημένες ψαροταβέρνες και ουζερί για το απαραίτητο τσιμπολόγημα.

Τέλεια ταβερνάκια και ουζερί για την Καθαρά Δευτέρα

Τηγανιτά καλαμαράκια «αφρός», φρέσκο ψάρι για τους έχοντες, γαύρος μαρινάτος, χταποδάκι ξυδάτο, ουφ, μας τρέχουν σαλάκια και μόνο που τα σκεφτόμαστε.

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, ο καιρός φαίνεται καλός (ελπίζουμε) κι εμείς προετοιμαζόμαστε για θαλασσινά τσιμπούσια σε αγαπημένες ταβέρνες και ουζερί, σε κάθε γωνιά της Αττικής, από τον Πειραιά μέχρι τα Βόρεια και από εκεί παραλία και πίσω.

Ψαροκαστέλλα

Σκρα 19, Πειραιάς, τηλ: 21 0422 2237

 

Στις ανηφοριές της Καστέλλας, αυτό το μικρό καπηλειό δίνει έμφαση στην ποιότητα φέρνοντας ψαρικά από τη Χίο, κάτι που γίνεται εμφανές στις γεύσεις. Η χωριάτικη είναι πεντανόστιμη, το ψητό καλαμάρι εξαιρετικό, ενώ στα οπωσδήποτε σημείωσε τις γαρίδες σαγανάκι, τα αλμυρίκια και το μελωμένο χιώτικο χταποδάκι.  Η τσικουδιά τους είναι από την Κρήτη και το τσίπουρο από τον Τύρναβο, ενώ τα ούζα είναι αρκετά για να διαλέξεις. Λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με ουζάκι.

Στης Έλλης

Ἁγ. Τριάδος 57, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0608 2005

 

Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα κυριαρχεί σε αυτό το προσεγμένο εστιατόριο της Αγίας Παρασκευής, το οποίο εν όψει Καθαράς Δευτέρας ενισχύει τον κατάλογό του με ωραιότατη ταραμοσαλάτα, αυθεντικό χόμους (ταχίνι Λιβάνου, κουκουνάρι, τραγανά πιτάκια), φαλάφελ παντζαριού, πιταρούδια με χόρτα, γαρίδες σαγανάκι, σαρδέλα φιλεταρισμένη, τηγανιτό καλαμάρι, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά και ριζότο θαλασσινών με κρόκο Κοζάνης και καλαμάρι σχάρας με ταμπουλέ. Λογαριασμός στα 20€ με κρασί ή ούζο.

Καφενείον Γάκιας

Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203934

 

Βγαλμένο από την Αθήνα των 60s με τα ξύλινα κλασικά καρεκλάκια ταβέρνας, την επιγραφή στο χέρι, τη διακόσμηση με τα βίντατζ μπιμπελό και τις επιγραφές, το καφενείο του Γάκια σερβίρει ωραιότατα θαλασσινά μεζεδάκια, όπως γαριδομακαρονάδα, θράψαλο στη σχάρα, καλαμαράκι τηγανητό, γυαλιστερές, καραβίδες σχάρας και άλλα τέτοια ωραία, τα οποία συνοδεύουμε με τσίπουρα και ουζάκια σε μεγάλη ποικιλία. Λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με αλκοόλ.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ: 210 4324368 και Ευαγγελίστριας 36, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0620 1572

 

 

Σε δύο σημεία της Αττικής, το Ταξιδεύοντας δεν διαπραγματεύεται την φρεσκάδα των υλικών του και σερβίρει σε χώρο που μυρίζει θάλασσα, φρέσκο ψάρι και εξίσου φρέσκα «παρελκόμενα» μεζεδάκια για τους λάτρεις της αρμύρας. Εδώ θα δοκιμάσεις καλαμαράκι γόνο, ποικιλίες οστρακοειδών για κάθε γούστο (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια κ.α. ), καρπάτσιο από πελαγίσιο λαβράκι μαριναρισμένο σε λεμόνι και πιπέρι, φιλεταρισμένο γαύρο μαρινάτο μαγειρεμένο με σως μουστάρδας, μους ταραμά, γαριδάκι συμιακό και μυδοπίλαφο με Κρόκο Κοζάνης. Ο λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο, με ουζάκι.

Το Ακρί

Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110

 

 

Το απολύτως νησιώτικο αυτό ταβερνάκι, στην άκρη της παραλιακής περαντζάδας, απλώνει έξω τραπεζάκια για να αγναντεύουν την θάλασσα όσο φορτώνονται με νοστιμότατα θαλασσινά και λαχταριστούς ουζο-μεζέδες σε γενναιόδωρες μερίδες. Ξεχωρίζουν τα ντολμαδάκια Κάσου, το μυδοπίλαφο, οι κρασάτες σουπιές, το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο μαρινάτος γαύρος, οι γαρίδες, τα τηγανιτά καλαμαράκια, και το συμιακό γαριδάκι. Με το απαραίτητο ουζάκι, δεν θα ξεφύγεις από τα 20€ κατ’ άτομο.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v