Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού θα φας την πιο ωραία καρμπονάρα στην Αθήνα

Με πανσέτα και guanciale, κρόκο αυγού και παρμεζάνα, αλλά και σε ιδιαίτερες παραλλαγές, η καρμπονάρα στην Αθήνα έχει τα μέρη της.

Πού θα φας την πιο ωραία καρμπονάρα στην Αθήνα

Βαρέθηκες να καταναλώνεις «καρμπονάρες» πνιγμένες στην κρέμα γάλακτος και το μπέικον, βγαλμένες από την ελληνική δεκαετία του 1990; Θες να δοκιμάσεις την αυθεντική με τον κρόκο ή μια παραλλαγή της που σέβεται τον ουρανίσκο σου και δεν τον μπουκώνει με περιττά υλικά;

Μη ψάχνεις άλλο. Στα παρακάτω ιταλικά εστιατόρια η καρμπονάρα είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

Aperio Cucina e Vino

Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ: 2106542002

 

Στον Χολαργό, το μοντέρνο Aperio σερβίρει σε στιλάτα ξύλινα τραπεζάκια γνήσια ιταλική κουζίνα, χειροποίητα ζυμαρικά και πίτσα, ενώ η καρμπονάρα του φτιάχνεται παραδοσιακά με πανσέτα Affumicata, παρμεζάνα και κρόκο αυγού και είναι ωραιότατη στην απλότητά της. Πολύ δυνατή και η wine list, με πληθώρα επιλογών από τον διεθνή και εγχώριο αμπελώνα. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Trattoria Casa Bianca

Καραϊσκάκη 43, Χαϊδάρι, τηλ.: 2105821711

Παραδοσιακή τρατορία, στην οποία ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Παναγιώτης Γιακαλής και η ομάδα του σε περιμένουν με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις σε πίτσα και ζυμαρικά, από τις οποίες φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει μια λαχταριστή καρμπονάρα, την οποία φτιάχνουν με χειροποίητα casaresse, πεκορίνο, κρόκο αυγού και guanciale ήτοι χοιρινό μάγουλο, καπνιστό. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Alio

Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 0745

 

Το εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι βρίσκεται σε μια όμορφη μονοκατοικία με υπέροχη αυλή, και βλέπει την κουζίνα της γείτονος χώρας με δημιουργική ματιά. Έτσι εδώ την καρμπονάρα την φτιάχνουν… alios, με χειροποίητα paccheri,  κρέμα πεκορίνο, φρέσκο λουκάνικο salsiccia και τηγανητό αυγό ποσέ για τελείωμα. Λογαριασμός στα 30€, με ποτήρι κρασί. 

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v