Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου τη νύχτα στον Νέο Κόσμο

Οι δράστες πυροβόλησαν δεκάδες φορές το θύμα, που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν πάνω από 80 κάλυκες. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου τη νύχτα στον Νέο Κόσμο

Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων σημειώθηκε στις 2:00 τα ξημερώματα, στην οδό Ηλία Ηλιού και Φραντζή, στον Νέο Κόσμο.

Οι δράστες πλησίασαν το θύμα, που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του έξω από το βενζινάδικο, και πυροβόλησαν δεκάδες φορές με αυτόματο οπλοπολυβόλο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλεξαν πάνω από 80 κάλυκες.

Το θύμα θεωρείται ως ένα «βαρύ» όνομα της νύχτας, γνωστό στις αρχές, καθώς το 2018 είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Τότε είχε σωθεί, καθώς το όπλο των παραλίγο δολοφόνων του είχε κολλήσει, αλλά και χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών, που του είχαν δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργεί τις έρευνες για τα κίνητρα της δολοφονίας και συλλέγει καταθέσεις μαρτύρων, «βλέποντας» ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας.

Ο 44χρονος έπεσε νεκρός στο έδαφος ενώ το μαύρο τζιπ του γέμισε τρύπες από τους γεμιστήρες που άδειασαν οι εκτελεστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες επέβαιναν τουλάχιστον τρία άτομα.

Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε καμένο στο Δαφνί.

ΣΥΡΙΖΑ: Τριάντα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στην 4ετία και ούτε ένα δεν έχει εξιχνιαστεί!

«Άλλη μια δολοφονία, άλλος ένας κρίκος στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο οργανωμένο έγκλημα. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ίδια με εκείνη που παρατηρούσε ανήμπορη τις συμμορίες να λύνουν τις διαφορές τους με βροχή από σφαίρες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας το 2020», τονίζει σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία στον Νέο Κόσμο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας

Οπως επισημαίνει, «τριάντα περιστατικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών των εγκληματικών οργανώσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ούτε ένα δεν έχει εξιχνιαστεί. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τα δημοσιεύματα από διάφορες «πηγές», ότι κάθε τρεις και λίγο «έρχονται συλλήψεις» και το μόνο που παραμένει να είναι η ανασφάλεια. Έχουν βαρεθεί τις επικοινωνιακές φιέστες του κ Χρυσοχοΐδη με τους φακέλους με 500 ονόματα της “Greek mafia” να τους περιφέρει, εν τελεί χωρίς απτό αποτέλεσμα στα γραφεία των εισαγγελέων.

Η ανενόχλητη δράση των εγκληματικών συμμοριών οδηγεί στο να αμφισβητεί το ίδιο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, που είναι κυρίαρχη και Συνταγματική υποχρέωση ενός οργανωμένου κράτους. Ανάλογες προκλήσεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις είχε αντιμετωπίσει με την ενεργό συμμετοχή της ΕΥΠ, καθώς και με τη συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να εντοπιστούν οι διαδρομές, οι σχέσεις και οι εντολές που δίνονται μέσα από τις φυλακές. Περιμένουμε επιτέλους την πολιτική ηγεσία, να αφήσει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και να ασχοληθεί πραγματικά με το πρόβλημα, που έχει αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v