Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφυγε από τη ζωή ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Ο άτυχος αστυνομικός, 31 ετών, είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη,του Στ. Κασσελάκη και του Ν. Ανδρουλάκη.

Εφυγε από τη ζωή ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν, αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους. Υπήρχαν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του αστυνομικού: Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12:34 μ.μ.

Μητσοτάκης: Ζήτημα τιμής το ξερίζωμα της βίας

Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός.

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια. Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλικαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».

Στ. Κασσελάκης: Ελπίζαμε σε ένα θαύμα

Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή.
Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, σημειώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του».

Ανδρουλάκης: Χρέος όλων να δώσουμε τέλος στις εγκληματικές πράξεις 

«Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, που δέχτηκε εν ώρα καθήκοντος», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Οπως επισημαίνει, «ο θάνατος του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του». 

 

Φάμελλος: Να κλείσει ο κύκλος αίματος της τυφλής οπαδικής βίας

«Η απώλεια του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη μας γεμίζει με απέραντη θλίψη και βαθύτατη οδύνη», υπογραμμίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. 

Οπως επισημαίνει, «η απώλειά του γεννά σε όλους μας και πρώτα απ’ όλα στην Πολιτεία σοβαρές υποχρεώσεις να αντιμετωπίσουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας της κοινωνίας μας και ο κύκλος του αίματος της τυφλής οπαδικής βίας να κλείσει.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους οικείους του, στους/στις συναδέλφους του και στην Ελληνική Αστυνομία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v