Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διασωληνωμένος ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Ο 31χρονος, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας. Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες. Η ανακοίνωση της αστυνομίας. Αντιδράσεις κομμάτων.

Διασωληνωμένος ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έξω από το κλειστό γυμναστήριο  «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο 31χρονος αστυνομικός, που έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τα ξημερώματα  «οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας του». 

Ο αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το νοσοκομείο χθες δεν εφημέρευε όμως εκτάκτως άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προκειμένου να υποδεχθεί και να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας του.

Αναφορικά με τα επεισόδια, χθες, Πέμπτη ήταν ένας αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Ρέντη. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίζονται μπροστά στους αστυνομικούς και κάνουν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώνεται στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

Aμέσως μετά το περιστατικό αναπτύχθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το δημοτικό γυμναστήριο, επέτρεψαν την έξοδο μόνο σε γυναίκες και ανήλικα και γονείς οι οποίοι ήταν εμφανές ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια και στη συνέχεια έγιναν 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Κρίσιμες ώρες για τον αστυνομικό

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση.

Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν, όσο μπορούσαν, την αιμορραγία και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του αστυνομικού στο νοσοκομείο βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αντιστράτηγος Μαυρόπουλος και πλήθος συναδέλφων του.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενο απο τον τομεάρχη Αθλητισμού, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Μπάρκα και την αντιστράτηγο ε.α της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη βρέθηκε το βράδυ στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας προκειμένου να συμπαρασταθεί στον νεαρό αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια συμπλοκών στον αγώνα βόλεϋ μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, «οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού. Το κλιμάκιο συνόδευαν συνδικαλιστές αστυνομικοί».

Σε ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει πως «η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό»

Τη βία στους αθλητικούς χώρους και τα σοβαρά επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη", στο Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού καυτηρίασε η Νάντια Γιαννακοπούλου, αρμόδια τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Η βία στους αθλητικούς χώρους έχει ξεπεράσει κάθε όριο πια. Τα χθεσινά γεγονότα είναι η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι, και χρειάζεται άμεση παρέμβαση της Πολιτείας» ανέφερε η κυρία Γιαννακοπούλου και τόνισε: «Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας παραμένουν γράμμα κενό και αυτό όσο συνεχίζεται θα διογκώνει το πρόβλημα». Συμπλήρωσε, πώς προκαλεί θλίψη ο τραυματισμός ενός αστυνομικού που δυστυχώς βρίσκεται στην εντατική. «Ευχόμαστε να εξελιχθούν όλα καλά με την υγεία του», σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v