Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εννέα ομάδες από Πανεπιστήμια και η Cenergy στον διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge 2023-2024

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές. Ποια πανεπιστήμια συμμετέχουν.

Εννέα ομάδες από Πανεπιστήμια και η Cenergy στον διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge 2023-2024

H Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece) με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει, για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge», σε συνεργασία με το CFA Institute.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές. Οι ομάδες φοιτητών που συμμετέχουν θα διαγωνιστούν σε δυο τομείς: (α) στη συγγραφή μιας έκθεσης ανάλυσης και (β) στην παρουσίαση της ανάλυσης και της επενδυτικής τους πρότασης σε κριτική επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων, κατόχους του επαγγελματικού τίτλου CFA.

Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό θα κληθούν να αναλύσουν την δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία «Cenergy Holdings», θυγατρική εταιρεία της Viohalco S.A. Η Cenergy Holdings είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία, εισηγμένη στο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία δραστηριοποιείται στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της ενεργειακής μετάβασης και συνεχώς επενδύει στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν φέτος εννέα (9) ομάδες από τα ακόλουθα οκτώ (8) Πανεπιστήμια, δείχνοντας την πανελλήνια αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία του CFA Institute Research Challenge:

  • Deree – The American College of Greece
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πανεπιστήμιο Πειραιώς (2 ομάδες)
  • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στις 7 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η επίσημη έναρξη του CFA Institute Research Challenge στην Ελλάδα, ενώ στις 20 Νοεμβρίου 2023 έγινε η παρουσίαση της υπό ανάλυση εταιρείας προς τα διαγωνιζόμενα πανεπιστήμια από τους κκ Αλέξανδρο Μπένο, Οικονομικό Διευθυντή της Cenergy Holdings, Σοφία Ζαϊρη, Διευθύντρια Επενδυτικών Σχέσεων της Viohalco S.A., Cenergy Holdings & ElvalHalcor S.A. και Σταύρο Σταματίου, Επικεφαλής Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης της Cenergy Holdings.

Η παρουσίαση της Cenergy Holdings πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δίνοντας ακόμα μία ευκαιρία στις ομάδες φοιτητών να προσομοιώσουνε την εμπειρία του επαγγελματία αναλυτή.

Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 2 Μαρτίου 2024. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα συμμετάσχει στον τελικό της περιοχής της Νότιας Ευρώπης, όπου και θα αντιμετωπίσει ομάδες προερχόμενες από πανεπιστήμια της Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Πορτογαλίας, Σερβίας, Σλοβενίας και Τουρκίας με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό. Επιπλέον, οι εταιρείες doValue, Eurobank Equities, Grant Thornton και PwC Ελλάδας, προσφέρουν συνολικά οκτώ θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v