Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκλωβισμένοι οκτώ Έλληνες σε μοναστήρι της Γάζας

Απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους ζητώντας την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Διπλωματικές ενέργειες μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων.

Εγκλωβισμένοι οκτώ Έλληνες σε μοναστήρι της Γάζας

Την ώρα που οι βομβαρδισμοί μαίνονται ανελέητοι στη Λωρίδα της Γάζας, πληροφορίες αναφέρουν πως οκτώ Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πόσες ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο, μεταδίδει το Mega.

Οι εγκλωβισμένοι απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους και ζητούν την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ελπίζοντας πως σύντομα θα ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να απομακρυνθούν από την κόλαση της Γάζας.

Μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, το Υπουργείο Εξωτερικών είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας. 

Τα ονόματα και των οκτώ Ελλήνων έχουν δοθεί τόσο στις ισραηλινές όσο και στις αιγυπτιακές αρχές, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα ώστε να μεταφερθούν στην Αίγυπτο εφόσον το επιθυμούν, όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση στη Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v