Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσσαλία: Υπό εκκένωση δεκάδες οικισμοί, πνίγονται προάστια της Λάρισας

(upd) Απειλούνται Κιλελέρ, Τέμπη και Στεφανοβίκειο, αλλεπάλληλα μηνύματα 112. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την υπερχείλιση του Πηνειού, βιβλική καταστροφή σε Τρίκαλα-Καρδίτσα. Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων.

Θεσσαλία: Υπό εκκένωση δεκάδες οικισμοί, πνίγονται προάστια της Λάρισας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, υπάρχουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και σε όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας.

Επίσης, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400ό χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471ο χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Πολλές νταλίκες εγκλωβίστηκαν στα διόδια των Μαλγάρων

Επίσης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο 261 έως και 280 χιλιόμετρο στα όρια του νομού Μαγνησίας και νομού Φθιώτιδας.

Ακόμα στο χιλιόμετρο από 321 έως το 580 εξαιρουμένων αυτών που πηγαίνουν προς την πόλη της Λάρισας. 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, μετά από μήνυμα που έλαβαν από την Πολιτική Προστασία.

Μεγάλες ποσότητες νερού από τον πλημμυρισμένο Πηνειό κινείται από την πεδιάδα της Λάρισας προς το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο και το νερό καταλήγει στη λίμνη Κάρλα, της οποίας το ύψος του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα και έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και η νοτιοανατολική πλευρά της θεσσαλικής πεδιάδας προς τη Μαγνησία.

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας συστήνει όπως «όλοι οι κτηνοτρόφοι να μετακινήσουν τα ζώα τους σε υψηλότερα σημεία άμεσα ή να τα απομακρύνουν προς άλλες περιοχές. Οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο».

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής Νάματα στις 22:22, προκειμένου να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα μέσω Γλαύκης, λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Περίπου στις 20:00 έλαβαν μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής Ελευθέριο, προκειμένου να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα μήνυμα έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην Αλεξανδρινή, με οδηγία να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Ομόλιο.

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στις 14:20 στους κατοίκους στο Ομορφοχώρι στο Κιλελέρ προκειμένου να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Πλατύκαμπο, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Στις 15:45 ήχησε ξανά το 112 στη Λάρισα, καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας. Το 112 καλεί τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Στις 16:59 στάλθηκε νέο μήνυμα 112 σε όσους βρίσκνται στις περιοχές Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος και Καλαμάκι ώστε να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε στις 17:58 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Αναγέννηση, Μελιά, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Εντεκα νεκροί, έξι αγνοούμενοι

Εντεκα νεκροί και έξι αγνοούμενοι ο μέχρι στιγμής επίσημος τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel». Η σορός 77χρονου εντοπίστηκε το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια, αυξάνοντας τον αριθμό των βεβαιωμένων θυμάτων. Πρόκειται για τον άνθρωπο που χάθηκε στην παραλία Πάλτση ανατολικά του Πηλίου την προηγούμενη Τετάρτη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι δραματικές διασώσεις εγκλωβισμένων και κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, αγνοούνται:

  • Από 05-09-2023 ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
  • Από 07-09-2023 δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  • Στις 09-09-2023 ένα άτομο ανάμεσα στους οικισμούς Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο
  • Στις 09-09-2023  δύο άτομα (μια 85χρονη και ο 65χρονος γιος της) στη Μεταμόρφωση.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου το μεγαλύτερο μέρος των νομών έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και ρεμάτων του Πηνειού. Σε μια τεράστια λίμνη έχει μετατραπεί και ο Δήμος Φαρκαδόνας. Δεκάδες οι αποκλεισμένοι στο χωριό Πηνειάδα.

Σε 350 διασώσεις έχουν προχωρήσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τις 7 το πρωί, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που έγινε από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, από τις 7 το πρωί της Τρίτης (5/9) έως τις 8 το βράδυ του Σάββατου (9/9) έχουν πραγματοποιηθεί 3.443 διασώσεις πολιτών, ενώ έχουν καταγραφεί 7.702 συμβάντα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι είναι συνεχείς και αδιάλειπτες οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για τις διασώσεις πολιτών, ενώ ακόμη και με drones γίνεται παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.

Οι μέχρι στιγμής απεγκλωβισμένοι πολίτες, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία ανέρχονται σε 1.602.

Βυθισμένα κάτω από το νερό παραμένουν τα χωριά του Παλαμά, με τους διασώστες να προσπαθούν με κάθε μέσο να σώσουν εγκλωβισμένους. Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η Λάρισα, με τη στάθμη του Πηνειού να έχει ξεπεράσει πλέον τα 10 μέτρα, απειλώντας παραποτάμιες συνοικίες. Μάχη με τις λάσπες δίνουν οι κάτοικοι σε περιοχές των Τρικάλων, χωρίς νερό παραμένει ο Βόλος, ενώ αποκομμένα είναι πολλά χωριά του Πηλίου.

Λάρισα: Ενισχύονται τα φράγματα στις όχθες του Πηνειού

Μάχη με την πλημμύρα δίνει και σήμερα η Πολιτική Προστασία στη Λάρισα, σε έναν διαρκή αγώνα ενίσχυσης των αναχωμάτων του Πηνειού ποταμού στα όρια της πόλης και απομάκρυνσης του πληθυσμού από περιοχές που βρίσκονται γύρω από το ποτάμι.

Πυροσβέστες και εθελοντές, συνεπικουρούμενοι και από δυνάμεις του στρατού και από ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε τρία επίπεδα.

Πρώτον, να ενισχύσουν τις όχθες του ποταμού με αδρανή υλικά στο τμήμα του που διασχίζει την πόλη, δεύτερον, να απεγκλωβίσουν κατοίκους που είναι «παγιδευμένοι» στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό και τρίτον να μετακινήσουν κόσμο από περιοχές στις οποίες η στάθμη του νερού ανεβαίνει.

Επίσης, με την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων, με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γίνονται διανοίξεις σε σημεία του ποταμού έξω από την πόλη, ώστε να εκτονώνεται η πίεση του νερού και να σταθεροποιείται η στάθμη του ποταμού.

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία για τις παραποτάμιες συνοικίες της Λάρισας, με τα μηνύματα 112 να μην σταματούν να ηχούν ακόμα και για τα Τέμπη. Τα νερά του Πηνειού έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα τις συνοικίες τους Άγιου Θωμά, τον Ιπποκράτη, τη Νέα Σμύρνη και στις νέες εργατικές κατοικίες στην Γιάννουλη.

Τόνοι αμμοχάλικου μεταφέρθηκαν χθες και σήμερα με δέκα τριαξονικά φορτηγά και με φορτωτές και ρίφθηκαν σε σημεία της όχθης του Πηνειού για να συγκρατηθούν καίρια αναχώματα και ως, αυτή την ώρα, η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί. Οι προσπάθειες όμως δε σταματούν, συνεχίζονται.

«Δεκαπέντε χιλιάδες σακιά με άμμο και χαλίκι θα διαθέσουμε σήμερα, χθες δώσαμε εικοσιπέντε χιλιάδες για να σταθεροποιήσουμε αναχώματα στο ποτάμι και γύρω από οικοδομικά τετράγωνα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Λαρισαίων Γιάννης Αλεξούλης και συνεχίζει: «Έχουμε διαθέσει κάθε δυνατή υποδομή για τη φιλοξενία ανθρώπων, που μεταφέρονται από τα σπίτια τους, κολυμβητήρια, γυμναστήρια, χώρους εκδηλώσεων. Οι κάτοικοι στις περιοχές Ιπποκράτης και Εργατικές Κατοικίες που είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χθες, τώρα ζητούν να τους μεταφέρουμε».

Στον Αγιο Θωμά, στη Νέα Σμύρνη, στην Αγία Μαρίνα, πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και δυνάμεις εθελοντών σπεύδουν, είτε να προμηθεύσουν νερό σε όσους το έχουν ανάγκη και να μεταφέρουν όσους επιθυμούν.

Η στάθμη του νερού, που υπερχείλισε από τα φρεάτια, σε αυτές τις συνοικίες παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η ατμόσφαιρα μυρίζει πετρέλαιο, αφού το νερό στα υπόγεια των πολυκατοικιών αναμίχθηκε με τα καύσιμα σε λέβητες πετρελαίου θέρμανσης. Μεγάλα κομμάτια των οικισμών δίνουν μια εικόνα λίμνης.

Οι περισσότεροι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, ωστόσο, βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους και περιμένουν να τραβηχτούν τα νερά. Ντυμένοι με γαλότσες και αδιάβροχα πηγαίνουν για λίγο στο σπίτι τους να πάρουν εφόδια και βγαίνουν και πάλι έξω σε στεγνά σημεία. Δεν αποφασίζουν να φύγουν. Δεν ξέρουν και εάν μπορούν να επιστρέψουν για να βγάλουν και την αποψινή νύχτα στα σπίτια τους. Συζητούν σε πηγαδάκια και εκφράζουν την αγωνία τους και την ευχή να αντέξουν τα αναχώματα του ποταμού και να υποχωρήσει σύντομα η στάθμη των νερών.

Το βλέμμα τους πέφτει από ώρα σε ώρα στα φρεάτια του δρόμου που βρίσκονται κάπως ψηλότερα στον δρόμο και δεν έχουν πλημμυρίσει ακόμη.

«Αν ανέβουν κι άλλο τα νερά, θα δούμε, τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει...».

Ποια χωριά κινδυνεύουν

Το βλέμμα στον Πηνειό έχουν την ίδια ώρα οι Αρχές, με τη στάθμη να έχει ξεπεράσει πλέον τα 10 μέτρα. Ο ποταμός που έχει υπερχειλίσει απειλεί χωριά του δήμου Τεμπών, όπως: το Μακρυχώρι, τους Γόννους, τον Ευαγγελισμό. Κάτω απο την κοιλάδα των Τεμπών, κινδυνεύει ο οικισμός του σιδηροδρομικού σταθμού Ραψάνης, ο Πυργετός, ο Παλαιόπυργος και η Κουλούρα.

Στον δήμο Τυρνάβου επί ποδός βρίσκονται στον οικισμό Βρυότοπο, Ροδιά και Αμπελώνας. Στον δήμο Αγιάς ανησυχία υπάρχει στον οικισμό Αλεξανδρινή. Στη Λάρισα κινδυνεύει ο οικισμός Φαλάνη, το Κουλούρι και η βιομηχανική περιοχή. Στα Τρίκαλα κινδυνεύουν οι οικισμοί Παραπόταμος, Διπόταμος, Μεγάλα Καλύβια, Γεωργιανάδες, Φαρκαδόνα και Κεραμίδι. Στο επίκεντρο είναι και η Πηνειάδα.

Δραματική είναι η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας, με ολόκληρο σχεδόν τον Δήμο να παραμένει βυθισμένος στο νερό και τη λάσπη. Οι διασώστες προσπαθούν με κάθε μέσο να σώσουν όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος της καταστροφής σε σπίτια, καλλιέργειες και υποδομές. Μόνο μπουλντόζες και τρακτέρ κυκλοφορούν στους δρόμους. Εθελοντές μοιράζουν νερό και τρόφιμα στους κατοίκους που παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ τα περισσότερα χωριά του Παλαμά παραμένουν χωρις ηλεκτρικό και νερό.

Στο χωριό Κοσκινάς στέφθηκε με επιτυχία μεγάλη επιχείρηση με βάρκες για τον απεγκλωβισμό 200 κατοίκων, χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των σωστικών δυνάμεων. Οι στιγμές για τους κατοίκους είναι εφιαλτικές, με το νερό να φτάνει ακόμα και μέχρι τις στέγες των σπιτιών. Γιατροί, νοσηλευτές, εθελοντές προσφέρουν απλόχερα βοήθεια σε όσους διασώζονται από κάθε γωνιά του θεσσαλικού κάμπου.

Ανυπολόγιστες καταστροφές και στον Βόλο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να ξεπεραστούν, όσο είναι δυνατόν, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Βόλος και συνολικά η Μαγνησία, μετά την καταστροφή που προκάλεσε η θεομηνία.

Το μέγιστο πρόβλημα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου παραμένει η υδροδότηση της περιοχής. Η προσπάθεια αντιμετώπισής του είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού έχουν καταστραφεί αντλιοστάσια και μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης. Από χθες και κατά διαστήματα, έγινε παροχή νερού στο κέντρο του Βόλου, για περίπου δύο ώρες, αλλά το νερό δεν είναι πόσιμο και η ίδια προσπάθεια θα επαναληφθεί και σήμερα σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ, με συγκεκριμένο ωράριο και σε άλλες περιοχές.

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και στην ύπαιθρο, με τη διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού από τον Δήμο Βόλου και δωρεές εταιρειών και πολιτών.

Από την πλευρά του Δήμου Βόλου δεκάδες συνεργεία καθαρισμού εργάζονται για την απομάκρυνση των όγκων λάσπης και φερτών υλών από τους δρόμους ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των αυτοκινήτων, αλλά και η απομάκρυνση κατεστραμμένων από τη θεομηνία αυτοκινήτων που παρασύρθηκαν από τα νερά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον οι συνοικίες του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών όπου εγκλωβίστηκαν τεράστιες ποσότητες λάσπης και είναι δύσκολη η απομάκρυνσή της από τις περιοχές αυτές.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο καταβάλλονται προσπάθειες να απομακρυνθεί ο κόσμος που έχει εγκλωβισθεί σε θέρετρα του Πηλίου όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη ως αδύνατη. Πρόκειται για τουρίστες που πρέπει να ταξιδέψουν για τα αεροδρόμια και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Τουλάχιστον 58 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί έως τώρα από την παραλία Χορευτό Πηλίου, με τη συνδρομή πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Από το 730 Τάγμα Μηχανικού της 1ης Στρατιάς καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας τύπου Belley, επί του χειμάρρου Πελεγκρίνο, μεταξύ Καλών Νερών και Μπούφας και αναμένεται τις επόμενες ώρες να δοθεί προς χρήση και να επανασυνδεθεί το Νότιο Πήλιο με τον Βόλο ώστε να μην αναγκάζονται να χρησιμοποιούν όσοι κινούνται τον δρόμο Καλά Νερά-Πινακάτες-Μηλιές-Νεοχώρι. Ανάλογη η κατάσταση είναι και στο Ανατολικό Πήλιο όπου αποκλεισμένα είναι τα χωριά της Ζαγοράς, Πουρί και Χορευτό, το Ανήλιο και το Μούρεσι αφού έχουν καταρρεύσει τμήματα του οδικού δικτύου και υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που πρέπει να απομακρυνθούν λόγω έλλειψης τροφίμων αλλά και αφού δεν ηλεκτροδοτείται η περιοχή .

Χθες το απόγευμα, πλοίο που ναυλώθηκε από τη ΔΕΗ, μετέφερε δια θαλάσσης τεχνικούς, οχήματα και υλικό από τον Βόλο στη Μηλίνα και καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. 

Πλημμύρισε η γέφυρα του Πηνειού, έκλεισε λόγω στατικότητας, δεν περνάει ούτε ο στρατός για να συνεχίσει τους απεγκλωβισμούς

Από νερά έχει κατακλειστεί η γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας - Ιωαννίνων, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει τόσο που έχει περάσει τη γέφυρα και τα νερά ρέουν ορμητικά.

Η Αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Σημειώνεται πως η γέφυρα «αναβλύζει» στα σημεία που δεν έχει κατακλυστεί από νερό και όπως όλα δείχνουν, γίνεται στα σημεία που υπάρχουν ρωγμές πάνω στην άσφαλτο της γέφυρας. Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει και οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού στην περιοχή και μπορούν μόνο από αέρος. 

Δορυφορική εικόνα του Θεσσαλικού κάμπου - Περίπου 720.000 στρέμματα οι πλημμυρισμένες εκτάσεις

Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει. Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.

Το μεγαλύτερο μέρος των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr, ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v