Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία, καταστροφές και απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Εντοπίστηκε ένας νεκρός στην Καρδίτσα, τεράστιες οι καταστροφές. Εκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, επεκτείνονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Θεσσαλία.

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία, καταστροφές και απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Νεκρός εντοπίστηκε 82χρονος στην Καρδίτσα, συγκεκριμένα στο χωριό Ελληνόπυργος, εξαιτίας στης κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει τη χώρα. Ετσι φτάνουν πλέον στους τρεις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον 82χρονο, τον οποίο τελικά καταπλάκωσαν φερτά υλικά.

Μηνύματα από το 112

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 14:03 στους κατοίκους των περιοχών Πιερίας, Θεσσαλίας, Σποράδων, Εύβοιας και Φθιώτιδα, το οποίο αναφέρει ότι τα μέτρα και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί για τις περιοχές αυτές, εξακολουθούν να ισχύουν για το επόμενο 24ωρο λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής Κόμμα Φθιώτιδας προκειμένου να απομακρυνθούν απ' αυτήν και να κατευθυνθούν προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας απομακρυνθείτε προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ στο ύψος της Νίκαιας 

Aναφορικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ ανακοινώνεται:

  • μερική άρση της διακοπής κυκλοφορίας οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και συγκεκριμένα μόνο στην αριστερή λωρίδα από τον Α/Κ Νίκαιας (χ/θ 348+106) έως τη χ/θ 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας) &
  • άρση της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας) έως την χ/θ 274+620 (Κόμβος Σούρπης).

 

Διακοπή κυκλοφορίας στη Β. Εύβοια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:

  • στην 137η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας - Αιδηψού (σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στον Αγιόκαμπο και τον Αγιο - Αιδηψού) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αυτής,
  • στην 3η χ/θ της Επ.Ο. Αχλαδιού - Κοτσυκιάς του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας 'Αννας (Νομός Ευβοίας),
  • στην Επ.Ο. Δρυμώνα - Κερασιάς, στο ύψος των καταρρακτών του Δρυμώνα,
  • στην 1η χ/θ της Επ. Οδού Σηπιάδας - Καλαμούδι (περιοχή Ρετσινόλακκος) και
  • στην παραλιακή οδό από το ύψος του κόμβου Νησιώτισσας (είσοδος για Ν. Πύργο) έως και τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Ν. Πύργου - Ωρεών.

 

Εκκενώσεις και απομακρύνσεις κατοίκων στην ΠΕ Καρδίτσας

Έντονα είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι του Αμπελώνα, ενώ δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Φύλλο, Ψαθοχώρα και Μεταμόρφωση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκκενώσεις κατοικιών είχαμε και μέσα στην πόλη του Παλαμά.

Στην περιοχή του δήμου έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις, το οδικό δίκτυο σε πολλές θέσεις, αλλά και οικισμοί. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα δίκτυα των ομβρίων δεν μπορούν να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε και λειτουργούν πλέον ανάστροφα, ενώ έσπασε και το φράγμα στην Υπέρεια.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων, καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της ΠΕ Λάρισας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αιτήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, την κήρυξη όλων των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση των συνεπειών του πρωτοφανούς για τη χώρα ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο Δομοκό - Μήνυμα του 112

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Δομοκού Φθιώτιδας ειδοποιώντας τους ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δήμο Δομοκού λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Δήμο Δομοκού Φθιώτιδας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v