Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο-Σκιάθο, σαρώνει η κακοκαιρία Daniel

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους. Κατεστραμμένα αυτοκίνητα από πτώση δέντρου. Νεκρός κτηνοτρόφος, ένας αγνοούμενος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο-Σκιάθο, σαρώνει η κακοκαιρία Daniel

Τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο. Η νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, στο Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, στη Νεάπολη και στα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας, είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξαιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο αλλά και στο ορεινό δίκτυο της Μαγνησίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε έναν κτηνοτρόφο. Παράλληλα, αναζητείται 42χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο. 

Επίσης, τα έντονα φαινόμενα που επικρατούν και στο νησί της Σκιάθου οδήγησαν τις αρχές σε απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας και εκεί, με σχετικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

 

 

 

 

 

Κινητοποίηση και νέα μηνύματα μέσω 112

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο εικοσιτετράωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες - κεραυνοί - χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νεκρός κτηνοτρόφος

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Ανω Βόλου, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v