Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς

Δεν υπάργουν αυτή τη στιγμή ενεργές εστίες. Στο σημείο παραμένουν ωστόσο δυνάμεις πυρόσβεσης για να αποφευχθεί πιθανή αναζωπύρωση.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς

Με την επέμβαση των πυροσβεστικών αεροσκαφών από το πρωί της Δευτέρας (14/8) η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά βελτιώθηκε και αυτή την ώρα παρατηρείται ύφεση και δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Όμως οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο σημείο για πιθανή αναζωπύρωση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, για την πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο, 10 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Το πρωί οι δυνάμεις ενισχύθηκαν: ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη έσπευσαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο και 10 οχήματα, ενώ αεροπορικώς από τον Άραξο 1 ομάδα πεζοπόρο με 6 πυροσβέστες. Σημαντική ήταν οι βοήθεια εθελοντών αλλά και η συνδρομή με υδροφόρες του Δήμου Αργοστολίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2 και 20 τα ξημερώματα σε δύσβατο σημείο και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. Η ώρα που ξέσπασε προκαλεί προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές.

Τα αίτια που την προκάλεσαν θα διερευνηθούν από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v