Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: 30χρονος ημεδαπός ομολόγησε τρεις εμπρησμούς στη Μεσσηνία

Στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας. Κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ανάρτηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κικίλιας: 30χρονος ημεδαπός ομολόγησε τρεις εμπρησμούς στη Μεσσηνία

Τουλάχιστον 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας, ομολόγησε 30χρονος ημεδαπός κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Σημειώνει ότι ο 30χρονος κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπρηστής προσήχθη στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αμέσως μετά την εκδήλωση της σημερινής πυρκαγιάς στην Υάμεια Μεσσηνίας.

 Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης είχε σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Υάμειας του δήμου Πύλου Νέστορος. Μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίστηκε μεταξύ Υάμειας, Χαρακοπιού και Χρυσοκελλαρίας, κοντά στο σημείο που κάηκε και τον Ιούλιο του 2022.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές με συνολικά 14 πυροσβέστες και 7 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν και 2 αεροσκάφη. Να σημειωθεί ότι και χθες περίπου την ίδια ώρα ξέσπασαν δυο μέτωπα πυρκαγιάς σε πολύ κοντινή απόσταση, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v