Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή μάχη με τα πύρινα μέτωπα στα Δερβενοχώρια

(upd5) Προσπάθειες για αναχαίτιση της πυρκαγιάς προς Βίλια-Οινόη. Καίγονται σπίτια σε Μάνδρα και Νέα Ζωή. Μήνυμα 112 για τον καπνό. Προληπτική εκκένωση οικισμών στην περιοχή και στα μέτωπα Λουτρακίου. Μάχες με αναζωπυρώσεις.

Σκληρή μάχη με τα πύρινα μέτωπα στα Δερβενοχώρια

Αγώνα δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για να περιοριστούν τα μέτωπα στα Δερβενοχώρια. Η φωτιά έχει ελεγχθεί στα νότια στην περιοχή του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων εστιάζουν στην ανατολική και τη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς.

Υπάρχει πυκνό δάσος στην περιοχή και οι εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής.

Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια κινείται προς την Οινόη, ενώ το μεσημέρι έκλεισε η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς τη Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Καίγονται σπίτια σε Μάνδρα και Νέα Ζωή

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μάνδρα, όπου τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Παράλληλα, ακούγονται εκρήξεις από οικίες, ενώ ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός. Πυκνός, μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή.

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια τώρα απειλεί τη Μάνδρα και οικισμούς της, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, από τον οικισμό Πανόραμα όπου βρίσκεται με τους συνεργάτες του, προτρέπουν τους κατοίκους να αποχωρήσουν για προληπτικούς λόγους. Σημειώνει πως λίγο νωρίτερα με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης εκκενώθηκε ο οικισμός Πουρνάρι και Νέα Ζωή καθώς οι φλόγες από τις παρυφές της Μάνδρας, όπου ήταν τα ξημερώματα, «με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου καθώς και του πευκώδους και χορτολιβαδικού χαρακτήρα της βλάστησης πέρασαν το ύψωμα- οικισμό Άγ.Σωτήρα με φορά προς τη Ν.Ζωή και στη συνέχεια προς τη Μάνδρα» και απευθύνει έκκληση να αποσταλούν άμεσα εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Από την πλευρά του, ο α΄ τοπικός σύμβουλος Μάνδρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου σημείωνε ότι προσωρινά είναι εκτός κινδύνου οι οικισμοί Βίλλια Ερυθρές, και πως η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Μάνδρα-Ελευσίνα. Επίσης αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχει επίγεια πυροσβεστική δύναμη η οποία όμως δεν αρκεί για να ανακόψει την ένταση της πορείας της πυρκαγιάς και τονίζει ότι χρειάζονται απαραιτήτως εναέρια μέσα. Προσθέτει ότι μηχανήματα και φορτηγά με υδροφόρες για την πυρόσβεση έχουν αποσταλεί από την Περιφέρεια, και τους όμορους δήμους, Λιοσίων και Ασπροπύργου, ενώ μαζί με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου επιχειρεί και μεγάλος σύλλογος εθελοντών δασοπυρόσβεσης.

Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει και τη Νέα Ζωή, όπου υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που έχουν ήδη καεί.

Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι, προσπάθησαν να σώσουν τα σπίτια τους, ωστόσο ο πυκνός καπνός και η ένταση με την οποία προχωρά η φωτιά δεν τους το επιτρέπει.

Δύσκολο παραμένει το μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Νέα Ζωή και Νέος Πόντος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα, 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, το ένα ως συντονιστικό.

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια μαίνεται και καίει παρθένο δάσος σε ένα πολύ δύσβατο σημείο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν.

Οι ριπές ανέμων μεταδίδουν τη φωτιά, με αποτέλεσμα οι καύτρες να μεταφέρονται σε άκαυτο περιβάλλον.

Κλειστές είναι πλέον οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής Οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα αντίστοιχα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της φωτιάς στα Δερβενοχώρια.

Όπως είπε στη σχετική ενημέρωση ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι αυτή που εκδηλώθηκε χθες στα Δερβενοχώρια.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ενημερώνει διαρκώς τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς», σημείωσε. 

«Η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι αυτή που εκδηλώθηκε εχθές στα Δερβενοχώρια. Αυτή τη στιγμή, το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγιά Σωτήρα. Γι’ αυτό και εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων αυτών των οικισμών προς Μάνδρα».

 

 

Στο μεταξύ μετά τις 2 μ.μ. υπήρξε ενημέρωση για φωτιά που ξέσπασε στο Δαφνί Αττικής, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. Η φωτιά εντοπίστηκε στον λόφο πάνω από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα, στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, προχωρούν οι Αρχές, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. 

Tο μέτωπο βρίσκεται πάνω από την Καλλιθέα Λουτρακίου και κινείται νότια νοτιοανατολικά, πάνω από την εθνική οδό. 

Στην Καλλιθέα στο Λουτράκι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν επιχειρήσεις για να ελέγξουν τις μικροεστίες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά, η επίσημη καταγραφή αναμένεται να ξεκινήσει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμάται ότι δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως επίσης αποθήκες και αγροικίες.

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες και καταγραφές ζημιών

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα, έξι κλιμάκια βρίσκονται στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε όλο το εύρος της περιοχής που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια προηγήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και συντονιστική σύσκεψη στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του υπουργού Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς φορείς, με στόχο η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει -με αντίστοιχη ταχύτητα- η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Μήνυμα 112 

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής, λίγο πριν τις 11 το πρωί αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας.

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», τονίζει ο κ. Περγάλιας, σημειώνοντας ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτή την ώρα, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τανάγρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά εξελισσόταν αργά γιατί δεν είχε δυνατό αέρα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν αποτελεσματικά και δεν άφησαν τη φωτιά να «ξεφύγει». Ωστόσο, έκαψε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες ζημιές.

  • Τις πυρκαγιές που μαίνονται καταγράφει ο ισότοπος Windy

Ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ - Canadair θα στείλουν Γαλλία και Ιταλία

Στο μεταξύ ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Τέσσερα canadair από τη Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Ειδικότερα, ο κ. Λέναρσιτς σημειώνει: «Μετά από αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, κινητοποιούμε δύο Canadair από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Γαλλία και δύο Canadair από τον στόλο μας του rescEU στην Ιταλία, που αναμένεται να φθάσουν ακόμη και σήμερα. Οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία βοηθούν ήδη».

Εως τις ακτές της Β. Αφρικής ο καπνός

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα όρια μεταξύ Βοιωτίας και Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, διανύοντας σχεδόν 700 km, το πρωί (10:30) της Τρίτης 18.07.2023.

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικών πυρκαγιών Τρίτη και Τετάρτη

Για πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σήμερα Τρίτη 18/7 και αύριο Τετάρτη 19/7 στο Αιγαίο, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο προειδοποιεί η Πυρομετεωρολογική Ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αιτία των πολύ δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελούν οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι (6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, σε συνδυασμό με τις πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι οποίες έχουν αυξήσει σημαντικά την ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων.

Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες σήμερα και αύριο αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, τύπο καιρού Hot – Dry – Windy.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται η υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική (κυρίως ανατολικά), κεντρική και νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Νάξο και Κρήτη.

Για Τετάρτη (19/7) αναμένεται η υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σκύρο, Σάμο, δυτική και νότια Κρήτη.

Κατά τόπους υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται, επίσης, σε δυτική Στερεά, Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κυκλάδες και Ρόδο.

Επισημαίνεται ότι στις παραπάνω γεωγραφικές ζώνες ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περιοχές όπου οι βόρειοι άνεμοι θα «ευθυγραμμίζονται» με την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη (π.χ. όταν ο άνεμος πνέει κάθετα στην πλαγιά ενός πυκνόφυτου ορεινού όγκου), μεγιστοποιώντας το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς φωτιάς.

Τέλος, τα προγνωστικά στοιχεία που αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμα υποδεικνύουν συνέχιση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται εκ νέου σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας.

Ερχεται νέο κύμα καύσωνα με 44άρια από Παρασκευή

Στο μεταξύ έρχεται νέο κύμα καύσωνα από Παρασκευή, με 44άρια στην κορύφωση του Σαββατοκύριακου.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σήμερα Τρίτη 18-7-2023 και αύριο Τετάρτη 19-7-2023 οι περιοχές που θα επηρεάζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περιορισμένες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ στα ανατολικά οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες, αλλά και η ένταση της ζέστης μικρότερη, κυρίως επειδή θα πνέουν ετησίες άνεμοι (μελτέμια) που θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 20-7-2023 οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Από την Παρασκευή 21-7-2023 έως και την Κυριακή 23-7-2023 προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 44 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων

Με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι και Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Με τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν τις πτήσεις τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, προσπαθώντας να ανακόψουν την καταστροφική μανία της φωτιάς που εκτείνεται στα Δερβενοχώρια, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της προς τη Μάνδρα Αττικής.

Συνεχίζονται επιχειρήσεις κατάσβεσης σε Κουβαρά-Κερατέα και Σαρωνίδα, με την εικόνα σαφώς καλύτερη μετά τις ρίψεις.

  • Στον Κουβαρά επιχειρούν από τη μεριά των Ενόπλων Δυνάμεων δύο ομάδες «Δευκαλίων» με συνολικά 22 άτομα και ένα ασθενοφόρο.
  • Για το μέτωπο στην Περαχώρα Λουτρακίου διατέθηκαν τρία αεροσκάφη CL-215, δύο αεροσκάφη CL-415, δύο προωθητές γαιών, μία ομάδα «Δευκαλίων» με 11 άτομα και μία ομάδα «Ξενοκράτης» με 8 άτομα.
  • Στα Δερβενοχώρια διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-415 και δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, καθώς και τρεις προωθητές γαιών.
  • Επιπρόσθετα, το σύνολο των μέσων-μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Κερατέας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Κερατέας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Συγκεκριμένα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους, που κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν κλειστοί λόγω της πυρκαγιάς.

  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.
  • Στη λεωφόρο Καλυβίων από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
  • Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο (Γεφυράκι-θέση Τογάνι).

Hellenic Train: Σε κυκλοφορία η γραμμή του προαστιακού προς Κιάτο

Σε κυκλοφορία δίνεται η γραμμή του προαστιακού προς το Κιάτο, κατόπιν ενημέρωσης της πυροσβεστικής και του διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ).

Σύμφωνα με τη Hellenic Train, η αμαξοστοιχία 1308 αναχώρησε από τον Πειραιά με προορισμό το Κιάτο στις 09:15 και η αμαξοστοιχία 1313 θα αναχωρήσει από το Κιάτο με προορισμό τον Πειραιά στις 10:59 και αναμένεται σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Εικόνα καταστροφής σε Λαγονήσι και Σαρωνίδα 

Στην περιοχή του Λαγονησίου και της Σαρωνίδας δεν απετράπη η καταστροφή κατοικιών αλλά και εγκαταστάσεων φιλοξενίας ζώων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαρωνικού Χρήστο Γκίνη, ο συγκεκριμένος δήμος, με 30.000 και πλέον μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο υπερτριπλασιάζονται ξεπερνώντας τις 100.000, μέσα σε μερικές ώρες υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή της τελευταίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης της φωτιάς, τρεις εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στην περιοχή του Σαρωνικού. Οι τρεις εθελοντές πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μάτια τους, από τις σπίθες και το θερμικό φορτίο, δίχως η κατάσταση της υγείας τους να είναι ανησυχητική.

 

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v