Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Ξεκίνησε από το Πάνακτο Βοιωτίας και έχει πάρει διαστάσεις, με μήκος άνω των 10 χλμ. Αγώνας να μην επεκταθεί προς την Πάρνηθα. Πνέουν δυνατοί άνεμοι, ωστόσο δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων, κοντά στα όρια με την Αττική.

Στην περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, ενώ, όσο το επέτρεπε το φως της μέρας, από αέρος επιχειρούσαν 7 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης τη φωτιάς στην Πάρνηθα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες. Το πύρινο μέτωπο, μεγαλύτερο από 10 χιλιόμετρα κοντά στα χωριά Πάνακτος και Πράσινο, καίει το παρθένο δάσος Παλαδώνη το οποίο αποτελεί το τελευταίο κομμάτι πρασίνου που είχε γλιτώσει από τις προηγούμενες φωτιές.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς τη Θήβα, και στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Η δεύτερη φωτιά στη Βοιωτία, στο χωριό Καπαρέλι, οριοθετήθηκε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών που πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v