Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Εμαθα να είμαι τολμηρός όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις

Σε χώρες με υψηλότερα χρέη χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσαρμοσμένη προσέγγιση, επισημαίνει στο Reuters. Δεσμευόμαστε για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ.

Μητσοτάκης: Εμαθα να είμαι τολμηρός όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι έχει μάθει να είναι τολμηρός όσον αφορά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Ελπίζω τα επόμενα τέσσερα χρόνια μου να είναι χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά και ανάπτυξης που θα περιορίσει επίσης τις ανισότητες και να είστε βέβαιοι ότι θα επικεντρωθούμε στη στήριξη αυτών που είναι περισσότερο ευάλωτοι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στα αγγλικά από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί μια στρατηγική για τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα με τους δανειστές της στην ευρωζώνη.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να οδηγήσουν χαμηλότερα το χρέος τους και χρειάζονται μια προσέγγιση που θα είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα τους», είπε. «Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2%. Και σε αυτό δεσμευόμαστε», σημείωσε.

Ερωτώμενος αν έχει διδαχτεί κάτι κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων χρόνων του στην εξουσία, απάντησε: «Α, έχω διδαχτεί πολλά, αν μη τι άλλο. Όταν έχεις αμφιβολίες, είναι καλύτερο να είσαι τολμηρός παρά να κάνεις πίσω. Όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις..., θέλω πολύ να βάλω την Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η Ελλάδα του 2023 βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2019. Και θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας για την αντιπολίτευση: «Υπόσχονται τον ουρανό με τ' άστρα σε όλους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v