Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό»

Είμαστε πολύ κοντά να βρεθεί αυτός που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου για τη δολοφονία, τονίζει ο ΓΓ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών. Αρνούνται τις κατηγορίες οι δυο συλληφθέντες.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό»

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

“Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου, δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη” τόνισε ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, δηλαδή αυτός που λένε «στην πιάτσα», αυτός που έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Oι παλιές δικογραφίες, τα κινητά και τα SMS για το «ξεμάτιασμα»

Ανάμεσα στα τρία άτομα – το ένα είναι ήδη έγκλειστο στις φυλακές - τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη δικογραφία. αναζητούν οι αστυνομικοί τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με το Real.gr.

Για τον λόγο αυτό ανατρέχουν σε παλιές δικογραφίες που έχουν συνταχθεί για υποθέσεις της «νύχτας» προκειμένου να κάνουν συσχετισμούς και αναφορές για να διαπιστώσουν ποιους ανθρώπους της «νύχτας» είχαν ενοχλήσει τα αιχμηρά ρεπορτάζ του.

Παράλληλα, ένα από τα δημοσιεύματα στα οποία επικεντρώνονται είναι αυτό που είχε γράψει ο δολοφονημένος δημοσιογράφος λίγους μήνες πριν πέσει νεκρός στον Αλιμο και έκανε αναφορά για συμβόλαιο θανάτου χωρίς να διευκρινίζεται επακριβώς εάν το συμβόλαιο είχε συνταχθεί σε βάρος του ή σε βάρος άλλου ατόμου.

Στο μεταξύ, σημαντικό ρόλο στο να εξιχνιασθεί η υπόθεση έπαιξαν και δύο πακιστανικά τηλέφωνα που είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Πανόρμου του οποίου ο ιδιοκτήτης διατηρεί «τυπικές φιλικές σχέσεις» και με τα τρία άτομα που αναφέρονται στη δικογραφία, κυρίως με τον έγκλειστο στις φυλακές, για τον οποίο κατέθεσε ότι ήταν τακτικός πελάτης του, σε θέματα κινητής τηλεφωνίας που αφορούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Επίσης και όσον αφορά στις επαφές που διατηρούσε με το δεύτερο άτομο που αναφέρεται στη δικογραφία και τα SMS που αντήλλασσαν κατά καιρούς, κατέθεσε ότι του έστελνε μηνύματα με προσευχές για «ξεμάτιασμα».

«Ήμουν πεπεισμένη ότι θα πιαστούν οι δράστες»

Την ικανοποίηση της για τις συλλήψεις σχετικά με την δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ εξέφρασε η Στάθα Αλεξανδροπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η κα. Αλεξανδροπούλου υπάρχει ικανοποίηση που έχουν αρχίσει να συλλαμβάνονται οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο τόνισε ότι «ο Γιώργος μου δεν γυρίζει πίσω και αυτό είναι το δεδομένο οπότε ο πόνος μου δεν μπορεί να απαλυνθεί».

Ανέφερε πάντως πώς οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του είναι μια δικαίωση στην μνήμη του, ενώ είπε συγκινημένη ότι από το μπαλκόνι του σπιτιού τους βλέπουν κάθε μέρα το σημείο όπου οι δολοφόνοι σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Η κα. Αλεξανδροπούλου πρόσθεσε ότι ο δημοσιογράφος ήταν «ερωτευμένος με την δουλειά του και δεν έκανε πίσω ποτέ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ποτέ δεν ήταν καταδικαστικός με κανέναν, πάντα άκουγε την άποψη του άλλου και θα μπορούσε να δικαιολογήσει ακόμα και τον μεγαλύτερο εγκληματία».

«Ήμουν πεπεισμένη ότι θα πιαστούν οι δράστες», είπε και πρόσθεσε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δώσει μεγάλο αγώνα για την Αστυνομία σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την Ελληνική Αστυνομία, είμαι πεπεισμένη ότι θα φτάσουν μέχρι το τέλος», υπογράμμισε η Στάθα Αλεξανδροπούλου και συμπλήρωσε ότι «για την Δημοκρατία αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να συλληφθούν και όχι για εμάς».

Αρνούνται τις κατηγορίες οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» υποστηρίζει η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τους δύο κατηγορούμενους, η συνήγορός τους ανέφερε στο Mega:

«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v