Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Πορεία από τα γραφεία της Hellenic Train προς τη Βουλή και τον Σταθμό Λαρίσης. Πετροπόλεμος στο μετρό «Αττική». Θλίψη και οργή για τα θύματα και τις ευθύνες: «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος – Δεν είναι λάθος, είναι έγκλημα».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Επεισόδια ξέσπασαν σε συνέχεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε προς τον Σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα, για την τραγωδία στα Τέμπη. Πέτρες εκτοξεύτηκαν στον σταθμό του μετρό «Αττική».

Η συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train πραγματοποιήθηκε από εργατικά συνδικάτα της Αττικής, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία, ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή και εν συνεχεία προς τον Σταθμό Λαρίσης.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος – Δεν είναι λάθος, είναι έγκλημα», γράφει το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Σωματείων και μαζικών φορέων.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως, «εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή για την ανείπωτη τραγωδία, με τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το "παρών" στις συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα το απόγευμα σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα, για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».

Πορεία διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, καλλιτεχνών και φορέων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και έφτασε λίγο πριν από τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στην οδό Μιχαήλ Καλού άτομα πέταξαν πυρσούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα.

Στη συνέχεια και ενώ η πορεία επέστρεφε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ομάδα ατόμων πέταξε πυρσούς και πέτρες προς το Τμήμα Ασφαλείας, στην οδό Δωδεκανήσου. Και στις δύο περιπτώσεις η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές. Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε αρκετές πόλεις της χώρας, συνδυαζόμενες και με άλλες δράσεις, όπως κάλεσμα για αιμοδοσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v