Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη έκρηξη στο ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης

Ύποπτη μαύρη σακούλα που προκάλεσε συναγερμό έφερε την επιγραφή «ρωσικός κόσμος» και είχε μέσα τελικά... σάντουιτς με γύρο. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί η περιοχή, στο κέντρο της πόλης.

Ελεγχόμενη έκρηξη στο ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης

Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο μπροστά από το Ρωσικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Δημοσθένους στο κέντρο της πόλης, από κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, μεταδίδει το ethnos.gr.

Λίγο μετά τις 5 σήμερα το απόγευμα, ένα άνδρας, φορώντας μαύρα ρούχα, πέρασε τρέχοντας μπροστά από το Ρωσικό Προξενείο και πέταξε μια μαύρη σακούλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thestival.gr, η σακούλα έφερε επιγραφή «ρωσικός κόσμος». Μέσα στη σακούλα υπήρχαν χαρτιά και σάντουιτς με γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν γίνει και άλλες ακτιβιστικές ενέργειες που έφεραν την επιγραφή «ρωσικός κόσμος».

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε νωρίτερα ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε μπροστά από το Προξενείο της Ρωσίας, στην οδό Δημοσθένους 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Τέθηκε σε εφαρμογή πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου, τόσο τους δρόμους όσο και τα κτίρια γύρω από το Προξενείο.

Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v