Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Ήπειρο, Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία, Πάτρα

Πολιτική Προστασία, δήμοι και Περιφέρεια σε ετοιμότητα. Έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα. Κλειστοί δρόμοι στη νότια Κέρκυρα και απαγορευτικό απόπλου για Λευκίμμη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Ήπειρο, Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία, Πάτρα

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Ηπείρου και της Κέρκυρας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα έως τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, το γραπτό μήνυμα που εστάλη στα κινητά αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από σήμερα το απόγευμα έως τις μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε Ήπειρο, Κέρκυρα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ακολούθησε αντίστοιχο μήνυμα προς τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, που αφορά κυρίως την περιοχή της Αμφιλοχίας και της Πάτρας.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίας στην Περιφέρεια Ιονίου ενόψει της επιδείνωσης του καιρού και των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή από το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους δήμους, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές.

Στην ίδια ανακοίνωση, πέραν των συστάσεων προς τους πολίτες, ενημερώνονται οι κάτοικοι της Κέρκυρας πως ορισμένοι δρόμοι οι οποίοι είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων από το μεσημέρι και μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v