Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Ταυτοποιήθηκε ένας 39χρονος

Ραγδαίες εξελίξεις. Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και είπε ότι συνομιλούσε με την ανήλικη. Νέα κατάθεση-κλειδί αναμένεται να δώσει η 12χρονη από τον Κολωνό, κάτι που μπορεί να γίνει ίσως και Τετάρτη (26/10) ή και και την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Ταυτοποιήθηκε ένας 39χρονος

Ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη. Ο 39χρονος ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών με την 12χρονη αλλά δεν είχε συναντηθεί μαζί της. Ο άντρας παρέδωσε το κινητό του στις Αρχές και αποχώρησε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθε αυτοβούλως 39χρονος ημεδαπός στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Ο ανωτέρω ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση».

Νέα κατάθεση της 12χρονης

Εν τω μεταξύ, νέα κατάθεση αναμένεται να δώσει η 12χρονη από τον Κολωνό. Σύμφωνα με πληροφορίες που η ΕΡΤ, και οι 212 που επικοινωνήσαν με την 12χρονη έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ, υπάρχουν στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και στην 33η ανακρίτρια.

Ακόμα, αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για να καταθέσει εκ νέου η 12χρονη, πρόκειται για την 4η κατάθεση κατά σειρά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να γίνει και σήμερα (26/10).

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί η κατάθεση του παιδιού να πάει και την επόμενη εβδομάδα ανάλογα με την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει ταυτοποιηθεί ο «Μιχάλης» το άτομο που φαίνεται να έχει παίξει ρόλο μαστροπού στην υπόθεση.

Η μητέρα της ανήλικης υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης

Όσον αφορά στην μητέρα της 12χρονης, δεν φαίνεται να υπάρχει η εφαρμογή blindchat στο κινητό και στον υπολογιστή της, όπως επίσης δεν φαίνεται να έχει πρόσβαση και στους λογαριασμούς στα social media.

Η 37χρονη μητέρα υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης την Τετάρτη, όπως είχαν προαναγγείλει οι συνήγοροί της. 
Από την υπεράσπισή της υποστηρίζεται πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν στην ογκωδέστατη δικογραφία δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της μαστροπείας, όποτε και θα ζητήσουν να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι, μεταδίδει ο Σκάι.

Ακόμη ισχυρίζονται πως η 12χρονη έχει αναφέρει στις καταθέσεις της στους αστυνομικούς του Ανηλίκων πως η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και πως δεν είχε καμία εμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το έλεγχο που έγινε στο κινητό τηλέφωνο της 37χρονης δεν προκύπτει πως είχε κατεβάσει την εφαρμογή της διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών.

Πέντε ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ στηρίζουν τη 12χρονη

Για τις νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες στην υπόθεση του Κολωνού που γίνονται καθημερινά μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπήλιος Κρικέτος, γ.γ. Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι».

«Οι έρευνες γίνονται υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση της κυρίας ανακρίτριας. Οτιδήποτε στοιχεία υπάρχουν είναι μυστικά. Έτσι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως της επιφάνειας, θα μάθουμε τα πάντα, θα μάθουμε ποιοι εμπλέκονται και το βαθμό εμπλοκής του καθενός» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο εκπρόσωπος των αστυνομικών.

Μιλώντας για την 12χρονη που αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση ο κ. Κρικέτος τόνισε ότι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ψυχική της υγεία.

«Η προστασία της ψυχούλας αυτού του κοριτσιού είναι για τους αστυνομικούς πρώτη προτεραιότητα. Και αυτό το κάνουμε με τους πέντε ψυχολόγους που έχει η υπηρεσία και είναι πολύ εξειδικευμένοι», προσέθεσε ο γ.γ. Αστυνομικών Δυτικής Αττικής επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία στην κοινή γνώμη για το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v