Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεράστια ύψη βροχής στην Κρήτη σύμφωνα με το meteo.gr

Στην ανατολική μεριά του νησιού καταγράφηκαν στους σταθμούς ημερήσια ύψη βροχής άνω των 100 mm, δηλαδή περίπου το 1/3 του ύψους βροχής που σημειώνεται συνήθως ετησίως. Τι δείχνουν οι χάρτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τεράστια ύψη βροχής στην Κρήτη σύμφωνα με το meteo.gr

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - meteo.gr οι σταθμοί του δικτύου στην ανατολική Κρήτη, όπου παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα, καταγράφουν ημερήσια ύψη βροχής άνω των 100 mm, δηλαδή περίπου το 1/3 του ύψους βροχής που σημειώνεται συνήθως ετησίως.

Επισημαίνει επίσης ότι ο σταθμός της Σητείας παρουσίασε πρόβλημα λειτουργίας μετά την καταγραφή των πρώτων 120 χιλιοστών βροχής, ενώ και άλλοι μετεωρολογικοί σταθμοί είναι εκτός λειτουργίας λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την πιθανότητα βροχόπτωσης βάσει δορυφορικών παρατηρήσεων και με κόκκινες κουκίδες παρουσιάζονται οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραφαν υετό στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου 15/10, κατά τη μέγιστη ένταση των βροχοπτώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v